Detall de Procediment

Sol·licitud d'inscripció en el Registre Oficial de Productors Autoritzats per a la Producció Integrada de la Generalitat

Codi SIA: 210818
Codi GUC: 1037
Organisme: Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Termini de sol·licitud: OBERT des de 06-03-2024
  • Informació bàsica

  • Formularis

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

El Registre consta de dues seccions: - Secció d'empreses de producció. - Secció d'elaboradors i envasadors. Permetre la inscripció en el registre d'empreses productores i comercialitzadores de productes agroalimentaris frescos o transformats obtinguts amb tècniques que afavorisquen la salvaguarda ambiental i la salut dels agricultors i consumidors, en línia amb el que internacionalment es coneix com a producció integrada.

Observacions

Observacions

* FORMACIÓ El Decret 121/1995, de 19 de juny, del Govern Valencià, sobre valorització de productes agraris obtinguts per tècniques d'agricultura integrada (DOGV núm. 2543, de 4 de juliol), exigeix, per a l'autorització administrativa de la utilització del logotip de "Producció Integrada" en l'etiquetatge dels productes obtinguts i elaborats per aquesta tècnica, que els responsables tècnics de les explotacions tinguen uns coneixements bàsics mínims de la producció integrada. Així mateix, exigeix a les entitats de control i certificació de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, en la vigilància, control i certificació de la producció integrada per al seu reconeixement com a tals, que disposen de personal qualificat. * PRODUCCIÓ INTEGRADA S'entén per producció integrada un sistema agrícola de producció d'aliments que utilitza al màxim els recursos i els mecanismes de regulació naturals i assegura a llarg termini una agricultura viable. En aquesta, els mètodes biològics, químics i altres tècniques són acuradament triats i equilibrats, per a la qual cosa es té en compte la protecció del medi ambient, la rendibilitat i les exigències socials. * RENÚNCIA VOLUNTÀRIA COM A EMPRESA PRODUCTORA, ELABORADORA O ENVASADORA DE PRODUCTES DE PRODUCCIÓ INTEGRADA Després de la renúncia voluntària d'un productor, elaborador o envasador reconegut, i la seua consegüent baixa en el registre, no podrà formular una nova sol·licitud d'autorització i inscripció fins al cap del transcurs de dos anys des de la formulació de la renúncia.

Requisits

Requisits

Per a la seua inclusió en el registre, els operadors han de comunicar la seua activitat com a producció integrada a les autoritats competents on radiquen les superfícies de producció i les seues instal·lacions, per a ser inscrits en els corresponents registres, en forma de comunicació prèvia o declaració responsable de complir els requisits que es preveuen en l'Ordre 44/2010. Entre els requisits que ha de complir un productor inscrit en el Registre de Producció Integrada, cal disposar d'un quadern d'explotació en què s'anoten totes les operacions i pràctiques de cultiu, que seran qualificades periòdicament, i validades per l'entitat de control i certificació corresponent.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Persones físiques o jurídiques que produïsquen, transformen o comercialitzen productes obtinguts, dins del marc de la Comunitat Valenciana, per tècniques d'agricultura integrada, això és, agricultors o empreses agràries productores, empreses elaboradores i envasadores. Per al foment de la producció integrada, podran reconéixer-se agrupacions de producció integrada en agricultura. Aquest reconeixement correspondrà a la conselleria competent en matèria d'agricultura.

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Termini

Termini

El termini per al registre en la "Secció d'empreses de producció" abastarà des de l'endemà de la publicació de la resolució per la qual s'establixen les dates d'inscripció en el Registre oficial de productors autoritzats per a la Producció Integrada de la Generalitat per a la campanya 2024-2025, fins que finalitze el termini per a la presentació de la sol·licitud única d'ajudes de la PAC per a l'any 2024 (DOGV núm. 9779, de 01/02/2024). Este termini finalitza el 30/04/2024. El termini per al registre en la "Secció d'elaboradors i envasadors" romandrà obert durant tot l'any.

Formularis documentació

La comunicació d'inscripció en el registre per als operadors que sol·liciten ajudes agroambientals per producció integrada s'ha de fer, exclusivament, mitjançant la sol·licitud única d'ajudes de la PAC. Per a la resta de comunicacions, s'ha de presentar: - Imprés de sol·licitud. EMPRESES DE CONTROL I CERTIFICACIÓ Entre altres requisits, per a inscriure's en el registre, els interessats han de tindre un contracte amb una de les empreses de control i certificació acreditades i homologades per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Aquesta empresa realitzarà els controls necessaris que asseguren el compliment tant dels requisits generals exigits per la normativa de producció integrada, com dels específics del cultiu de què es tracte.

Presentació

Presentació

Presencial
a) En les oficines d'assistència en matèria de registres (https://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/buscadores/registros). b) En les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'establisca. c) En les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger. d) En qualsevol altre que establisquen les disposicions vigents. I, preferentment, en:
Telemàtica
Les persones obligades a relacionar-se amb la Generalitat amb mitjans electrònics, en els termes de l’article 14 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú, així com les persones sol·licitants que, sense estar-hi obligades, opten per esta via, han de presentar les sol·licituds telemàticament per mitjà de la seu electrònica de la Generalitat. Per a accedir de manera telemàtica al procediment, la persona sol·licitant ha de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat qualificat de representant d’entitat (si és persona jurídica) o amb el certificat reconegut per a ciutadans (si és persona física), els dos emesos per l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV). Així mateix, es podrà utilitzar qualsevol altre sistema de firma electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat (sede.gva.es/va/sede_certificados). Quan es vulga tramitar un procediment en representació d’altres persones físiques o jurídiques, es podrà atorgar esta representació a través del Registre de representants de l’ACCV (https://www.accv.es/vl/servicios/ciudadanos-y-autonomos/registro-de-representantes/). L’accés a este registre per part dels representats es pot fer utilitzant un certificat qualificat de ciutadà (si és persona física) o de representant d’entitat (si és persona jurídica). Els documents que s’annexen al tràmit telemàtic, quan siga procedent, han d’anar firmats electrònicament per qui siga competent per a fer-ho. Els tràmits que es facen per mitjà de la seu electrònica de la Generalitat, però que no arriben a registrar-s’hi, es poden recuperar en un moment posterior per a acabar la presentació telemàtica accedint a l’àrea personal de la Generalitat, des de l’apartat “Com va això meu”- “Sol·licituds en creació” (https://www.tramita.gva.es/cdc/login.html?idioma=ca).

Procés de tramitació

Procés de tramitació

- Presentació de la sol·licitud i documentació requerida per l'interessat. - Les autoritzacions d'utilització del logotip o marca "Producció Integrada" s'han d'inscriure en el Registre Oficial de Productors Autoritzats per a la Producció Integrada de la Generalitat Valenciana. - La comunicació d'inscripció en el registre per als operadors que sol·liciten ajudes agroambientals per producció integrada s'ha de fer, exclusivament, mitjançant la sol·licitud única d'ajudes de la PAC.

Òrgans de tramitació

Òrgans de tramitació

Obligacions

Obligacions

Els operadors (productors i elaboradors/envasadors) estaran obligats a: a) Permetre i col·laborar en els controls que, d'acord amb el que es preveu en aquesta ordre, es realitzen sobre les explotacions o l'activitat que desenvolupen. b) Haver superat el seu responsable tècnic el corresponent curs de formació sobre producció integrada, organitzat o homologat per la conselleria competent en matèria d'agricultura, pesca i alimentació, i estar prèviament en possessió del títol d'Agricultor Qualificat, o equivalent; de Formació Professional, branca Agrària, o equivalent; d'Enginyer Tècnic Agrícola o d'Enginyer Agrònom. En defecte d'això: - Pertànyer a una agrupació de tractament integrat en l'agricultura (ATRIA) o a qualsevol altra associació o entitat que dispose de personal tècnic qualificat, amb la titulació d'Enginyer Agrònom o d'Enginyer Tècnic Agrícola, que, a més haja superat els cursos referits en l'apartat anterior. Es considera que la superfície màxima que pot controlar cada un d'aquests tècnics és de 500 hectàrees en cultius de cítrics, fruiters i hortalisses, i de 2.000 hectàrees en vinya, olivera i cultius extensius de secà. - Disposar dels serveis tècnics competents, responsables de dirigir i controlar el compliment de les normes de producció integrada aplicables en l'exercici de l'activitat de què es tracte. c) Fomentar la formació en aquesta matèria del personal al seu càrrec que desenvolupe tasques de producció integrada. d) Complir les normes de producció integrada i posseir un quadern d'explotació en què s'anoten totes les operacions i pràctiques de cultiu, en cas d'operadors que es dediquen només a l'obtenció de productes vegetals, o un registre de les partides en què es puga comprovar l'origen, l'ús, els tractaments i la destinació d'aquestes, en el cas de la resta d'operadors. e) Obtindre la totalitat de la producció de la varietat del producte vegetal pel sistema de producció integrada en unitats de cultiu clarament separades d'altres que no estiguen sotmeses a les normes d'aquesta ordre. f) Emmagatzemar, manipular, si escau, transformar i comercialitzar per separat, en l'espai o en el temps, segons el cas, les produccions obtingudes sota les corresponents normes de producció integrada d'altres obtingudes per mètodes diferents. g) Adoptar les mesures adequades per a assegurar que durant totes les fases de producció i comercialització no puga haver-hi substitució dels productes de la producció integrada per uns altres. h) Identificar el producte d'acord amb les normes de producció integrada en les fases de producció i comercialització en què intervinguen. i) Fer bon ús de la identificació de garantia de producció integrada. j) Vincular-se a alguna de les entitats de control i certificació reconegudes, mitjançant la subscripció del contracte corresponent. k) Declarar els resultats fidedignes de la producció de l'explotació. l) Notificar anualment a l'òrgan o l'entitat de certificació, i amb anterioritat a la data que es determine, el seu programa de producció, detallat per parcel·les, així com, periòdicament, els volums produïts i comercialitzats. m) Adoptar mesures correctores que resolguen irregularitats detectades pels òrgans o les entitats de control en la producció o comercialització.

Observacions

Observacions

Els que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre de 02/10/15).

Termini màxim

Termini màxim

El termini màxim per a tramitar i resoldre els expedients serà de tres mesos, a comptar de la data de presentació de la documentació per l'interessat o per l'entitat de control i certificació. Transcorreguts tres mesos sense que es dicte cap resolució, els expedients s'entendran desestimats.

Òrgans resolució

Òrgans resolució

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa