Detall de Procediment

Autorització pesca artesanal del polp

Codi SIA: 1256927
Codi GUC: 1107
Organisme: Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Termini de sol·licitud: OBERT
  • Informació bàsica

  • Formularis

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

El Decret 59/2017, de 5 de maig, del Consell, d'ordenació de la pesca artesanal del polp, estableix que s'entén per pesca artesanal del polp la que es practica mitjançant l'art específic consistent en una sèrie de recipients denominats usualment catúfols o cadufs que es calen en el fons marí.

Observacions

Observacions

* CONDICIONS 1. El nombre màxim de recipients utilitzables per tripulant serà de 800, sense sobrepassar els 2.000 recipients per embarcació, que s'han d'abalisar-se amb boia i bandera el principi i el final de l'art. 2. Tant en les boies abans descrites com en els dos extrems de la ralinga inferior o línia mare, ha de figurar el nom de l'embarcació i la matrícula. 3. En la ralinga, la identificació ha de figurar en una etiqueta en cada un dels extrems, si aquesta mesura menys d'una milla nàutica; si mesura més d'una milla nàutica, s'ha de fixar una etiqueta a la distància d'una milla nàutica de l'inici de la ralinga. 4. Segons el nombre de cadufs autoritzats per embarcació, la longitud total de les ralingues serà la que figura a continuació: - La longitud total de les ralingues calades serà, com a màxim, de 10.000 metres per a les embarcacions autoritzades a calar 800 cadufs. - La longitud total de les ralingues calades serà, com a màxim, de 20.000 metres per a les embarcacions autoritzades a calar 1.600 cadufs. - La longitud total de les ralingues calades serà, com a màxim, de 25.000 metres per a les embarcacions autoritzades a calar 2.000 cadufs. El nombre de línies i la seua ubicació amb coordenades geogràfiques ha d'estar a la disposició de la inspecció de pesca en la confraria on tinga el port base cada embarcació o, si no fóra així, l'embarcació ha de disposar d'un sistema d'identificació automàtica (SIA-AIS) i té l'obligació de tindre'l en funcionament durant tota la jornada de pesca. Límit de captures anual per embarcació: s'estableix un límit anual de captures per embarcació de 18.000 quilos. * PERÍODE DE VEDA La resolució de 5 de juliol de 2017, del director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, estableix les èpoques de veda per a la pesca artesanal del polp en els següents períodes de l'1 de gener del 2018 en avant: a) Província marítima d'Alacant: de l'1 juliol al 30 de novembre, els dos inclosos. b) Província marítima de Castelló: de l'1 de març al 30 de juny, els dos inclosos. c) Província marítima de València: de l'1 juliol al 30 de novembre, els dos inclosos.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Podran exercir aquesta activitat extractiva únicament les embarcacions de la llista tercera del Registre Oficial de Vaixells que estiguen incloses en la modalitat d'arts menors, amb port base a la Comunitat Valenciana i amb l'autorització pertinent de la direcció general amb competències en pesca marítima i marisqueig.

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Presentació

Presentació

Telemàtica
Dado que los solicitantes son personas jurídicas, en virtud del artículo 14.2 de la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas, están obligadas a relacionarse con ellas a través de medios electrónicos, por lo que la presentación de solicitudes debe realizarse electrónicamente a través de la sede electrónica de la Generalitat. Para acceder de forma telemática al procedimiento, la persona solicitante deberá disponer de firma electrónica avanzada, bien con el certificado cualificado de representante de entidad (si es persona jurídica) o bien con el certificado reconocido para ciudadanos (si es persona física), ambos emitidos por la Agencia de Tecnología y Certificación Electrónica (ACCV). Asimismo, se podrá utilizar cualquier otro sistema de firma electrónica admitido por la sede electrónica de la Generalitat (sede.gva.es/es/sede_certificados). Cuando se quiera tramitar un procedimiento en representación de otras personas físicas o jurídicas, se podrá otorgar dicha representación a través del Registro de Representantes de la ACCV (https://www.accv.es/servicios/registro-de-representantes/). El acceso a dicho registro por parte de los representados puede realizarse utilizando un certificado cualificado de ciudadano (si es persona física) o de representante de entidad (si es persona jurídica). Los documentos que se anexen al trámite telemático, cuando proceda, deberán ir firmados electrónicamente por quienes sean competentes para ello. Los trámites que se realicen a través de la sede electrónica de la Generalitat pero que no lleguen a registrarse, se pueden recuperar en un momento posterior para terminar la presentación telemática accediendo al área personal de la Generalitat desde el apartado “como va lo mío”-> “solicitudes en creación” (https://www.tramita.gva.es/cdc/login.html?idioma=es).

òrgans de tramitació

òrgans de tramitació

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa