Detall de Procediment

Sol·licitud d'homologació dels cursos pels quals s'imparteix l'ensenyament específic per a la capacitació com a ensinistrador caní

Codi SIA: 211487
Codi GUC: 15114
Organisme: Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Termini de sol·licitud: OBERT
  • Informació bàsica

  • Formularis

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

- Establir uns requisits mínims en la formació, tant en l'àmbit teòric pel que fa a continguts i temes que s'han de desenvolupar, com en l'àmbit pràctic amb unes hores mínimes de desenvolupament d'exercicis de camp pel que fa a l'obediència, l'educació, les simulacions, etc. - Unificar els cursos per a evitar greuges comparatius quant al tipus de docència, perquè tots seguisquen la mateixa metodologia, entre els quals destacaríem el fet d'exigir un control d'assistència a aquests i la demostració de l'aptitud de superació del curs a través de proves d'avaluació. - Exigir uns requisits al professorat, quant a coneixements, experiència i capacitat de docència.

Observacions

Observacions

* REQUISITS DELS CURSOS El curs pel qual s'impartisca l'ensenyament específic per a la capacitació com ensinistrador caní ha de complir els requisits següents: a) El contingut del curs ha d'estar dirigit a pràctiques de treball, esportives i exercicis d'obediència. D'acord amb l'establit en l'art.7.1 de la Llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos i el Decret 145/2000, de 26 de setembre, del Consell, pel qual es regula, a la Comunitat Valenciana, la tinença d'animals potencialment perillosos, es prohibeix l'ensinistrament d'animals per a l'atac o qualsevol altre objectiu dirigit a potenciar o acréixer la seua agressivitat, excepte el dut a terme per les forces i cossos de seguretat de l'Estat. b) El programa en el qual es base l'ensenyament específic impartit, ha d'incloure com a continguts específics les matèries següents: - Normativa de la Comunitat Valenciana que regula la tinença i el benestar dels animals de companyia. - Normativa de la Comunitat Valenciana que regula la tinença d'animals potencialment perillosos. - Etnologia de les diferents races canines. - Aspectes anatòmics i fisiològics de carnívors, especialment de races canines. - Regles bàsiques de l'ensinistrament caní. - Correcció de conductes agressives i inadequades en gossos. - Reeducació i resocialització d'animals de l'espècie canina. - Si escau, regles bàsiques de l'ensinistrament de gossos de servei, vigilància i control. c) La formació acreditada ha de sumar, en el seu conjunt, un mínim de 150 hores lectives, que podran distribuir-se en diferents cursos, o diferents mòduls dins d'un mateix curs. d) El professorat ha d'estar en possessió de la titulació i de la formació suficient, degudament acreditada en la matèria o el grup de matèries, atenent el tipus de mòdul en el qual s'inserisca la matèria objecte de docència, així com l'especificitat d'aquesta. Han d'acreditar-se els coneixements específics en la matèria que s'impartirà i presentar un projecte docent suficient per a garantir l'adequada formació de l'alumnat. * ACREDITACIÓ ADMINISTRATIVA DE LA INSCRIPCIÓ EN EL REGISTRE D'ENSINISTRADOS CANINS CAPACITATS 1. La conselleria competent en matèria d'animals de companyia, una vegada practicada la inscripció en el Registre d'Ensinistradors Canins Capacitats de la Comunitat Valenciana, emetrà a petició de part una acreditació administrativa en què es reflectisquen les dades següents, actualitzades a la data d'emissió de l'acreditació indicada: a) Número del registre. b) DNI de la persona sol·licitant. c) Nom i cognoms del sol·licitant. d) Formació i experiència acreditada. e) Data de la corresponent resolució administrativa per la qual s'acorda la inscripció. 2. Els ensinistradors inscrits en el registre esmentat en el primer paràgraf podran actualitzar les dades que figuren en aquest sempre que aporten la documentació acreditativa de les modificacions corresponents.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Els promotors dels cursos que desitgen obtindre la seua homologació (centres privats o associacions).

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Termini

Termini

La sol·licitud s'ha de presentar, com a mínim, tres mesos abans de l'inici de les activitats.

Formularis documentació

En la sol·licitud, que ha de reunir els requisits establits en l'art. 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, han de figurar les dades següents: a) Nom del responsable de l'òrgan promotor, identificació del centre o l'entitat i del responsable del curs. b) Denominació del curs. Cal adjuntar a la sol·licitud la documentació següent: a) Document que acredite la capacitat de la persona que signa la sol·licitud per a actuar en nom de l'òrgan promotor. b) Memòria del curs comprensiva de continguts i objectius del curs. c) Programa del curs. d) Descripció del lloc de realització, en què ha de constar que disposen de les instal·lacions adequades i els mitjans apropiats. e) Descripció de calendari i horari. f) Professorat amb la indicació de la seua qualificació professional i titulació acadèmica. g) Indicació dels destinataris del curs i del nombre de places oferides. h) Descripció del sistema o mètode que se seguirà per a l'avaluació dels alumnes. i) Una declaració responsable que acredite que es disposa d'una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil referent a les dependències i als animals que puguen ser utilitzats en les pràctiques, quan aquestes pràctiques estiguen expressament previstes en el programa aportat, així com així com una declaració responsable sobre el compromís de subscripció d'una pòlissa d'assegurança d'accidents personals que cobrisca cada un dels alumnes del curs.

Presentació

Presentació

Telemàtica
Atés que els sol·licitants són persones jurídiques, en virtut de l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, estan obligades a relacionar-se amb elles a través de mitjans electrònics, per la qual cosa la presentació de sol·licituds ha de realitzar-se electrònicament a través de la seu electrònica de la Generalitat. Per a accedir de manera telemàtica al procediment, la persona sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat qualificat de representant d'entitat (si és persona jurídica) o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (si és persona física), tots dos emesos per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica (ACCV). Així mateix, es podrà utilitzar qualsevol altre sistema de signatura electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es/va/sede_certificados). Quan es vulga tramitar un procediment en representació d'altres persones físiques o jurídiques, es podrà atorgar aquesta representació a través del Registre de Representants de l’ACCV (https://www.accv.es/vl/servicios/ciudadanos-y-autonomos/registro-de-representantes/). L'accés a aquest registre per part dels representats pot realitzar-se utilitzant un certificat qualificat de ciutadà (si és persona física) o de representant d'entitat (si és persona jurídica). Els documents que s’annexen al tràmit telemàtic, quan siga procedent, han d’anar firmats electrònicament per qui siga competent per a fer-ho. Els tràmits que es realitzen a través de la seu electrònica de la Generalitat però que no arriben a registrar-se, es poden recuperar en un moment posterior per a acabar la presentació telemàtica accedint a l'àrea personal de la Generalitat des de l'apartat “com va el meu”-> “sol·licituds en creació” (https://www.tramita.gva.es/cdc/login.html?idioma=ca).

Procés de tramitació

Procés de tramitació

- Presentació de la sol·licitud i la documentació requerida. - Una vegada rebuda la sol·licitud, es comprovarà que conté les dades i s'acompanyen els documents exigits. - Si es detecta alguna falta o omissió en relació amb els requisits de la sol·licitud o la documentació preceptiva que ha d'acompanyar-la, es requerirà la persona interessada perquè, en un termini de deu dies, esmene la falta i presente els documents preceptius, amb la indicació que si no ho fa en aquest termini es considerarà que ha desistit de la seua petició. - La conselleria competent en matèria d'animals potencialment perillosos, a proposta del servei al qual correspon la competència en matèria de tinença d'animals potencialment perillosos de la direcció general competent en aquesta matèria, ha de resoldre i notificar la resolució sobre l'homologació del curs o l'activitat, d'acord amb el programa presentat en el termini de tres mesos. - En el cas que no es dicte cap resolució expressa en el termini indicat, s'entendrà estimada la sol·licitud. - La direcció general competent en matèria d'animals de companyia, mitjançant l'òrgan que d'acord amb la seua estructura tinga atribuïdes aquestes funcions, ha de supervisar i inspeccionar el desenvolupament de les activitats de cada un dels cursos dels quals s'haja sol·licitat l'homologació. - Les entitats promotores dels cursos que hagen sigut homologats han d'expedir el certificat corresponent als alumnes que hagen assistit, com a mínim, al 80% de les hores lectives i hagen superat amb èxit les avaluacions corresponents. Posteriorment, els promotors del curs han de comunicar els certificats expedits a la direcció general competent en matèria d'animals de companyia. - L'esmentat certificat ha de fer referència a l'homologació de la conselleria competent en matèria d'animals potencialment perillosos, i ha d'incloure el codi del curs que li haja sigut assignat, el programa i el nombre d'hores lectives.

Observacions

Observacions

Els previstos en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 02/10/15).

Termini màxim

Termini màxim

- La Conselleria ha de resoldre i notificar la resolució sobre l'homologació del curs o l'activitat, d'acord amb el programa presentat en el termini de tres mesos. - En el cas que no es dicte cap resolució expressa en e termini indicat, s'entendrà estimada la sol·licitud.

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa