Detall de Procediment

TECG - Sol·licitud d'homologació dels cursos de formació en benestar animal (promotors dels cursos).

Codi SIA: 211499
Codi GUC: 15240
Organisme: Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Termini de sol·licitud: OBERT
  • Informació bàsica

  • Formularis

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

L'homologació dels cursos de formació en benestar animal en l'àmbit de la Comunitat Valenciana és obligatòria quan la normativa sectorial l'exigeix. Amb això es pretén assegurar que totes les persones que realitzen activitats de maneig i sacrifici d'animals tinguen la formació necessària que els permeta abordar aquestes activitats amb el degut respecte al benestar animal.

Observacions

Observacions

* TIPOLOGIA DELS CURSOS: a) Curs de benestar animal per a personal d'explotacions ramaderes, en relació amb les tasques de cura i maneig d'animals i activitats relacionades. S'especificarà en el títol del curs a quina espècie fa referència. b) Curs de benestar animal per a persones transportistes d'animals i persones responsables d'animals durant el transport, en relació amb les activitats de càrrega i descàrrega dels animals que es duen a terme durant aquest, i l'adequada cura d'aquests animals durant el transport. c) Curs de benestar animal per a personal d'escorxadors i personal responsable de benestar, en relació amb les tècniques d'atordiment i sacrifici, i totes les operacions connexes a aquestes. d) Curs de benestar animal per a personal a càrrec de la cura dels animals en els nuclis zoològics, en relació amb l'etologia, les bones pràctiques de maneig, i, si és el cas, la cria, i el benestar dels animals de les espècies a càrrec seu. e) Els cursos que la conselleria competent en matèria de benestar animal establisca quan les normes d'àmbit autonòmic, estatal o comunitari ho facen necessari. * DURADA DELS CURSOS La duració mínima general dels cursos és de 20 hores. No obstant això, mitjançant una ordre de la conselleria competent en matèria de benestar animal es podrà modificar la duració mínima per a complir la normativa d'àmbit autonòmic, estatal o comunitari que resulte aplicable. * CONTINGUT DELS CURSOS El contingut dels cursos de formació es determinarà mitjançant una ordre de la conselleria competent en matèria de benestar animal, segons el que disposa la normativa d'àmbit autonòmic, estatal o comunitari que resulte aplicable, si és el cas. Disposaran d'un mòdul general sobre normativa aplicable, coneixements generals en benestar animal i comportament animal, i un mòdul específic en funció del tipus d'animal i de les activitats que realitzen les persones destinatàries de cada un dels cursos de formació. * FORMACIÓ DEL PROFESSORAT El professorat ha de tindre la titulació universitària de llicenciatura o grau en Veterinària o una altra llicenciatura, grau o enginyeria amb màster o formació reglada en matèria de benestar animal, així com presentar un projecte docent suficient per a garantir l'adequada formació de l'alumnat o acreditar un curs de formador de formadors impartit per una administració amb competències en matèria de benestar animal, en funció de la mena de curs que s'impartirà.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Els promotors dels cursos poden ser universitats, els centres docents públics i privats, les entitats de dret públic, les cooperatives, les organitzacions de productors, les organitzacions professionals agràries i les empreses o entitats privades, l'objecte social dels quals incloga la formació.

Normativa del procediment

Normativa del procediment

  • Reial decret 1135/2002, de 31 d'octubre relatiu a les normes mínimes per a la protecció de porcs (BOE 278 de 20/11/2002).
  • Reial decret 692/2010, de 20 de maig, pel qual s'estableixen les normes mínimes per a la protecció dels pollastres destinats a la producció de carn i es modifica el Reial decret 1047/1994, de 20 de maig, relatiu a les normes mínimes per a la protecció de jònecs (BOE 135, de 03/06/2010)
  • Reial decret 306/2020, d'11 de febrer, pel qual s'estableixen normes bàsiques d'ordenació de les granges porcines intensives, i es modifica la normativa bàsica d'ordenació de les explotacions de bestiar porcí extensiu. (BOE 38 de 13/02/2020).
  • Reial decret 637/2021, de 27 de juliol, pel qual s'estableixen les normes bàsiques d'ordenació de les granges avícoles (BOE 179, de 28/07/2021).
  • Decret 205/2021, de 17 de desembre, del Consell, d'establiment dels requisits dels cursos de formació en benestar animal a la Comunitat Valenciana (DOGV núm. 9251, de 07/01/2022).
  • RESOLUCIÓ de 17 de gener de 2022, de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per la qual s'estableixen les dates d'examen per a acreditar la competència del personal en matèria de benestar animal, que realitza el sacrifici o matança i operacions connexes,així com el transport d'animals vius, per a l'any 2022. (DOGV núm. 9265 de 27/01/2022).

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Termini

Termini

Els promotors dels cursos han de presentar la seua sol·licitud amb una antelació mínima de sis mesos al començament del curs.

Formularis i documentació

En la sol·licitud han de constar les dades següents: a) Nom de la persona responsable de l'òrgan promotor per a coordinar els cursos amb l'Administració i identificar el centre o l'entitat i la persona responsable de cada curs. b) Denominació del curs, així com objectius d'aquest. Cal adjuntar a la sol·licitud la documentació següent: a) En el cas de persones jurídiques, estatuts i documentació acreditativa de la representació amb la qual actua la persona sol·licitant. b) Memòria del curs que incloga un resum dels continguts i els objectius del curs. c) Programa detallat del curs, amb desenvolupament dels materials de formació que utilitzarà part del personal docent que impartisca la matèria. d) Descripció del lloc de realització de la formació presencial en la Comunitat Valenciana, en què ha de constar que disposen de les instal·lacions adequades i els mitjans apropiats. En les modalitats de cursos mixtos s'han de descriure els mitjans utilitzats en el format a distància. e) Descripció de calendari i horari de realització del curs. f) Professorat, amb acreditació de la seua qualificació professional i titulació acadèmica i projecte docent o curs de formació de formadors d'acord amb el que s'assenyala en l'article 7. g) Indicació del personal al qual va dirigit el curs i del nombre de places oferides. Com a norma general, no serà superior a 30 places per docent per a cada un dels mòduls del curs, si bé el nombre es podrà modificar per a determinats cursos mitjançant una ordre de la conselleria competent en benestar animal. h) Descripció del sistema o mètode que se seguirà per a l'avaluació dels coneixements adquirits per l'alumnat. i) Declaració responsable segons la qual disposa d'una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil referent a les dependències on es realitzarà el curs o, en defecte d'això, declaració responsable segons la qual disposa d'una pòlissa d'assegurança d'accidents personals que cobrisca a tot l'alumnat del curs de formació o activitat objecte d'homologació. j) Documentació que acredite que el seu objecte social inclou la formació. k) Compromís de tramitació de l'acreditació personal de la competència per l'autoritat competent, en els casos en què siga necessària, al seu alumnat. l) Tots aquells documents que establisca la conselleria competent en matèria de benestar animal, en funció de la mena de curs, per a donar compliment a la normativa d'àmbit autonòmic, estatal o comunitari.

Presentació

Presentació

Presencial
a) En els registres dels òrgans administratius a què es dirigisquen. b) En els registres de qualsevol òrgan administratiu que pertanga a l'Administració general de l'Estat, a la de qualsevol administració de les comunitats autònomes, a la de qualsevol administració de les diputacions provincials, cabildos i consells insulars, a la dels ajuntaments dels municipis a què es refereix l'article 121 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, o a la de la resta de les entitats que integren l'Administració local si, en aquest últim cas, s'ha subscrit el conveni oportú. c) En les oficines de Correus, en la forma que s'establisca reglamentàriament. d) En les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya en l'estranger. e) En qualsevol altre que establisquen les disposicions vigents. I, preferentment, en:
Telemàtica
Les persones obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, així com els sol·licitants que, malgrat no estar obligats a això, opten per aquesta via, hauran de presentar les sol·licituds telemàticament en la seu electrònica de la Generalitat en l'URL següent: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=15240 Quan els sol·licitants estiguen obligats a relacionar-se amb la Generalitat per mitjans electrònics, però facen la sol·licitud de manera presencial, es requerirà l'interessat perquè la presente electrònicament. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual s'haja fet la presentació telemàtica. Per a accedir de forma telemàtica, la persona sol·licitant ha de disposar de sistemes de signatura electrònica reconeguda o qualificada i avançada basats en certificats electrònics reconeguts o qualificats de signatura electrònica expedits per prestadors inclosos en la llista de confiança de prestadors de serveis de certificació. Entre aquests, els certificats emesos per l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana (https://sede.gva.es/va/sede_certificados), així com el sistema clave signatura per a les persones físiques. Els documents que s'annexen al tràmit telemàtic han d'estar signats electrònicament per les persones que, segons el tipus de document, siga procedent. Els tràmits que es facen en la seu electrònica de la Generalitat que no arriben a registrar-se es poden recuperar en un moment posterior per a acabar la presentació telemàtica, per a la qual cosa cal accedir a l'àrea personal de la Generalitat des de l'apartat "Com va això meu" > "Sol·licituds en creació" (https://www.tramita.gva.es/cdc/login.html?idioma=va).

Procés de tramitació

Procés de tramitació

- Presentació de la sol·licitud i la documentació requerida. - La direcció general competent en matèria de ramaderia ha de supervisar i inspeccionar el desenvolupament de les activitats de cada un dels cursos respecte als quals s'haja sol·licitat l'homologació. - La conselleria competent en matèria de ramaderia ha de resoldre l'homologació del curs o l'activitat en un termini màxim de sis mesos, i amb anterioritat a la seua realització, d'acord amb el programa presentat, i procedir a la inscripció del curs en el Registre de cursos i activitats de formació i personal en matèria de benestar animal. En la resolució d'homologació s'inclourà el codi assignat a l'activitat formativa.

òrgans de tramitació

òrgans de tramitació

Observacions

Observacions

Contra la resolució que s'emeta es podrà interposar un recurs d'alçada davant de la persona titular de la secretaria autonòmica competent en matèria de benestar animal, de conformitat amb el que disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Termini màxim

Termini màxim

- La conselleria competent en matèria de ramaderia ha de resoldre l'homologació del curs o l'activitat en un termini màxim de tres mesos, i amb anterioritat a la seua realització, d'acord amb el programa presentat, i procedir a la inscripció del curs en el Registre de Cursos i Activitats de Formació en Matèria de Benestar Animal. - En el cas que no es dicte cap resolució expressa en el termini indicat, s'entendrà estimada la sol·licitud, d'acord amb l'establit en l'article 43.2 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa