Detall de Procediment

Obtenció directa de la condició d'instal·lador "de línies d'alta tensió", en qualsevol de les dues categories: LAT 1 (per a línies aèries o subterrànies d'alta tensió de fins a 30 kV) i LAT 2 (per a línies aèries o subterrànies d'alta tensió sense límit de tensió). Indústria.

Codi SIA: 3016400
Codi GUC: 15706
Organisme: Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Mostrar tot

Ocultar tot

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

L'instal·lador d'alta tensió ha de desenvolupar la seua activitat en el si d'una empresa instal·ladora habilitada que ha de complir i poder acreditar davant de l'administració competent que el personal disposa de la qualificació professional quan aquesta ho requerisca així en l'exercici de les seues facultats d'inspecció, comprovació i control. L'empresa, en la declaració responsable per a l'exercici de l'activitat, ha d'acreditar que la documentació o titulació del personal qualificat que disposa el capacita per a dur a terme l'activitat.

Informació complementària

Informació complementària

L'instal·lador de línies d'alta tensió ha de desenvolupar la seua activitat en el si d'una empresa instal·ladora de línies d'alta tensió habilitada i ha de complir i poder acreditar davant de l'Administració una de les situacions següents: a) Tindre un títol universitari el pla d'estudis del qual cobrisca les matèries objecte del Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en línies elèctriques d'alta tensió, aprovat pel Reial decret 223/2008, de 15 de febrer i de les Instruccions tècniques complementàries. b) Tindre un títol de formació professional o un certificat de professionalitat inclòs en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, l'àmbit competencial del qual coincidisca amb les matèries objecte del Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en línies elèctriques d'alta tensió, aprovat pel Reial decret 223/2008, de 15 de febrer, i de les Instruccions tècniques complementàries. Els títols de Formació Professional que s'indiquen a continuació suposen el compliment del requisit establit en l'apartat 1 de l'annex 1 de la ITC-LAT-03 de l'RLAT en relació amb l'incís b de l'apartat 4 d'aquesta ITC per a desenvolupar l'activitat com a instal·lador de línies d'alta tensió en qualsevol de les dues categories: - TÈCNIC SUPERIOR EN INSTAL·LACIONS ELECTROTÈCNIQUES (família professional Electricitat i Electrònica) corresponent als estudis de cicles formatius de grau superior. - TÈCNIC ESPECIALISTA EN INSTAL·LACIONS I LÍNIES ELÈCTRIQUES (branca d'Electricitat i Electrònica) corresponent als estudis de Formació Professional de segon grau. - MESTRE INDUSTRIAL (branca Elèctrica), corresponent als estudis de Mestratge Industrial. - MUNTATGE I MANTENIMENT de xarxes elèctriques d'alta tensió de segona i tercera categoria i centres de transformació (LAT1). - Titulació simultània de les titulacions de GESTIÓ I SUPERVISIÓ del muntatge i del manteniment de xarxes elèctriques subterrànies d'alta tensió de segona i tercera categoria de centres de transformació d'interior i Gestió I Supervisió del muntatge i manteniment de xarxes elèctriques aèries d'alta tensió de segona categoria i tercera categoria i centres de transformació d'intempèrie (LAT1). c) Tindre reconeguda una competència professional adquirida per experiència laboral, d'acord amb el que estipula el Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral, en les matèries objecte del Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en línies elèctriques d'alta tensió, aprovat pel Reial decret 223/2008, de 15 de febrer, i de les Instruccions tècniques complementàries.

Normativa

Normativa

  • Reial decret 223/2008, de 15 de febrer, pel qual s'aproven el Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en línies elèctriques d'alta tensió i les Instruccions tècniques complementàries ITC- LAT 01 a 09 (BOE núm. 68, de 19/03/08).
  • Reial decret 560/2010, de 7 de maig, pel qual es modifiquen diverses normes reglamentàries en matèria de seguretat industrial per a adequar-les a la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre l'accés lliure a les activitats de serveis i el seu exercici, i a la Llei 25/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a adaptar-les a la Llei sobre l'accés lliure a les activitats de serveis i el seu exercici (BOE núm. 125, de 22/05/2010).
  • Vegeu el Reial decret 223/2008, de 15 de febrer.
  • Vegeu el Reial decret 560/2010, de 7 de maig.