Detall de Procediment

Reconeixement de Bones Pràctiques d'intervenció amb joves (IVAJ).

Codi SIA: 782076
Codi GUC: 19164
Organisme: INSTITUT VALENCIÀ DE LA JOVENTUT IVAJ
Termini de sol·licitud: OBERT des de 02-03-2019
  • Informació bàsica

  • Sol·licitud

  • Tramitació

  • Resolució

Mostrar tot

Ocultar tot

Informació bàsica

Què és i per a què serveix?

Què és i per a què serveix?

L'IVAJ ha posat en marxa un Catàleg de bones pràctiques d'intervenció amb joves. En ell es recullen aquelles intervencions que puguen ser mereixedores d'especial valor i que puguen servir com a referència per a dissenyar i dur a terme altres actuacions amb joves.

Observacions

Observacions

Reconeixement: 1. Els treballs seleccionats seran recopilats en el Catàleg de bones pràctiques d'intervenció amb joves, gestionat per l'IVAJ, en el qual es farà referència a l'any en què han sigut reconeguts. 2. La inclusió en este catàleg autoritza l'entitat promotora a indicar en les seues comunicacions i campanyes publicitàries que es tracta d'una activitat inclosa en el Catàleg de bones pràctiques d'Intervenció amb joves de l'IVAJ de l'any corresponent. 3. Es realitzarà un acte anual de reconeixement públic dels projectes seleccionats com a exemples de bones pràctiques. Selecció: 1. Per a la valoració i selecció de les sol·licituds presentades, la Direcció General de l'IVAJ nomenarà una comissió de valoració, que estarà integrada per: - 2 persones d'entre el personal funcionari de l'IVAJ, una de les quals ocuparà la presidència, i l'altra la secretaria (que actuarà amb veu però sense vot). - 2 persones representants dels i de les professionals de joventut, a proposta de l'Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana. - 2 persones, una jove i una altra de reconegut prestigi en l'àmbit de l'oci educatiu, a proposta del Consell Valencià de la Joventut. 2. La composició de la comissió serà paritària entre dones i homes i el seu funcionament s'ajustarà a les previsions que determina la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, per als òrgans col·legiats. 3. La comissió es reunirà 2 vegades l'any i podrà demanar a les entitats participants totes les dades addicionals que considere necessaris per a la valoració de les sol·licituds. 4. D'entre les sol·licituds presentades després de l'última proposta, la comissió elevarà a la Direcció General de l'IVAJ una proposta d'inclusió, en el Catàleg de bones pràctiques d'intervenció amb joves, d'aquelles que considere, i la persona titular de la Direcció General resoldrà la seua inclusió.

Requisits

Requisits

Les actuacions que s'hi presenten han de complir els requisits següents: a) Disposar de professionals de joventut en el disseny, el seguiment i l'avaluació d'aquestes. b) Haver sigut executades amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud, de manera que hagen pogut valorar-se'n els resultats. c) Han de poder ser replicades. S'exclouran les actuacions que només continguen una planificació o un disseny.

Qui pot sol·licitar-ho?

Qui pot sol·licitar-ho?

Podran participar-hi les entitats locals, els organismes que integren el seu sector públic, o qualsevol administració o entitat del sector públic institucional, que hagen desenvolupat el seu projecte d'intervenció amb joves en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Normativa del procediment

Normativa del procediment

  • Resolució de 26 de febrer de 2019, del director general de l'IVAJ, per la qual s'estableixen els criteris per al reconeixement de bones pràctiques en l'àmbit de la intervenció amb joves.
  • Resolució de 7 de juliol de 2020, del director general de l'IVAJ, per la qual es modifica la resolució que estableix els criteris per al reconeixement de Bones Pràctiques en l'àmbit de la intervenció amb joves.
  • Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes sobre la tramitació telemàtica

Dubtes del tràmit

Problemes informàtics

Termini

Termini

El formulari estarà obert de manera permanent a fi que les entitats puguen presentar les seues propostes sempre que vulguen. El catàleg s'actualitzarà amb les bones pràctiques reconegudes.

Formularis i documentació

Les entitats interessades presentaran una sol·licitud per activitat, emplenant el formulari de la web (https://ivaj.gva.es/va/temajove/bonespractiques).

Enllaços

Enllaços

Procés de tramitació

Procés de tramitació

Presentació de sol·licitud: https://ivaj.gva.es/va/temajove/bonespractiques

Criteris de valoració

Criteris de valoració

La comissió de valoració ha de subjectar-se als criteris següents: 1. Planificació. Hi ha proporcionalitat i coherència entre l'anàlisi de la realitat, els objectius i les activitats plantejades. 2. Gestió. Compleix el que es disposa en la normativa vigent quant a la composició, les funcions i els requeriments dels equips d'animació i altres persones col·laboradores, així com respecte a la subscripció d'assegurances d'assistència i accidents i de responsabilitat civil. 3. Inclusió. Preveu el respecte a la diversitat per qualsevol circumstància, promou la igualtat de gènere i social, el creixement sociocultural de les persones joves i l'eliminació de barreres. 4. Treball en xarxa. Estableix vincles de col·laboració entre entitats, institucions i/o administracions. Fa un ús educatiu de les tecnologies de la informació i la comunicació, especialment de les xarxes socials com a instrument de gestió i participació. 5. Transversalitat. Té caràcter d'acció integral i interdisciplinària i estableix cooperacions reals entre diferents àrees o departaments, de manera que cada unitat aporta una perspectiva diferent del món juvenil. 6. Participació. Preveu la participació activa del personal tècnic i les persones joves, que participen en els continguts, el desenvolupament de l'experiència i la presa de decisions. 7. Innovació. Aporta innovació i creativitat a la metodologia, els continguts o els resultats. Dona resposta a una situació nova, visibilitza problemes o necessitats ocultes, o bé millora clarament els resultats d'experiències semblants. 8. Eficiència i eficàcia. Aprofita els recursos i les oportunitats de manera que aconsegueix els objectius plantejats amb economia de mitjans. 9. Sostenibilitat en el temps. Es demostra que l'experiència ha sigut sostenible, o que clarament ho pot ser, al llarg del temps. 10. Difusió i explotació de resultats. L'experiència s'ha difós en trobades, seminaris, publicacions, espais de formació o coordinació tècnica, amb la voluntat d'enriquir el debat especialitzat i oferir aquesta experiència i coneixement al conjunt de la comunitat professional. Els treballs es valoraran d'acord amb els criteris anteriors i podran obtindre fins a un punt per cada criteri. Perquè es puga considerar com una bona pràctica, l'actuació ha d'haver sigut valorada amb un mínim de 7 punts.

òrgans de tramitació

òrgans de tramitació

Servei d'Informació Juvenil i de la Xarxa Jove

Òrgans resolució

Òrgans resolució

Comissió de valoració (proposta) Direcció General de l'IVAJ (resolució)

Esgota via administrativa

Esgota via administrativa