Logo Generalitat


Sanitat i l'Associació de VIH, Sida i Hepatitis acorden fer activitats de voluntariat a La Fe, el Clínic i l'Arnau

- Les activitats estaran dirigides a la prevenció i la promoció de la salut en persones amb VIH i coinfecció amb VHC

(02/07/2019) La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l'Associació Valenciana de VIH, Sida i Hepatitis (AVACOSH) han signat un acord de cooperació per a fer activitats de voluntariat a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, l'Hospital Clínic i l'Arnau de Vilanova.

Les activitats estaran dirigides a la prevenció i la promoció de la salut en persones amb VIH i coinfecció amb VHC en el context hospitalari, a fi de millorar l'adherència dels tractaments, a més de promoure conductes de salut, autoatenció i reducció de comportaments de risc.

Entre els objectius específics d'aquest programa també consten la millora de l'autoestima i la percepció d'autoeficàcia, així com l'oferta d'informació objectiva sobre els aspectes relatius a la infecció per VIH i VHC.

La finalitat és l'acompanyament de pacients per a gestionar la por i els dubtes, i rebre informació de primera mà per part de persones que han passat pel mateix procés, així com pel personal qualificat per a educar en salut.

Després d'una sessió d'acollida al programa, els i les participants assisteixen a les sessions d'intervenció, en les quals el personal voluntari aborda les seues inquietuds davant del desconeixement de com canvia la seua vida des del moment del diagnòstic.

Com a conclusió, en una sessió final s'avalua i s'analitza tant l'assimilació dels continguts com el grau de compliment dels objectius proposats.

A més, s'ofereix als pacients la possibilitat de comptar amb un suport addicional per telèfon, missatges de mòbil o per mitjà del correu electrònic.

Les intervencions, que es poden dur a terme aprofitant les cites per a consultes i recollida de fàrmacs, o durant un ingrés hospitalari, tenen com a objectiu proporcionar suport emocional, així com donar resposta als dubtes que hi haja en l'àmbit psicosocial del VIH.

El personal voluntari complirà així mateix un paper d'educador en la mesura que proporcionarà la informació requerida entorn de qüestions com la prevenció en les relacions sexuals o dubtes sobre tractaments i millora de l'adherència.

Aquest acord de cooperació dura fins el 31 de desembre de 2022 i es prorrogarà, automàticament, fins a 2026.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat