Logo Generalitat


Sanitat inicia l'expedient de contractació de les obres del servei d'Urgències de l'Hospital General de Castelló

- El projecte consisteix en una reforma de les urgències ja existents, l'ampliació de l'espai i la remodelació del servei de Farmàcia
- En aquests moments, les obres estan pendents de licitació i el pressupost és de 4,2 milions d'euros

(14/11/2019) - El projecte consisteix en una reforma de les urgències ja existents, l'ampliació de l'espai i la remodelació del servei de Farmàcia
- En aquests moments, les obres estan pendents de licitació i el pressupost és de 4,2 milions d'eurosLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat l'Hospital General Universitari de Castelló i s'ha reunit amb l'equip directiu d'aquest departament per a abordar les obres de millora que s'hi duran a terme, com l'ampliació del servei d'Urgències del centre hospitalari.

Durant la seua visita a l'hospital, Barceló ha assenyalat que, "des de la Conselleria de Sanitat, ja s'ha iniciat l'expedient de contractació, i en aquests moments està pendent de licitar el projecte del bloc d'urgències per a donar resposta a les necessitats assistencials que té la ciutat de Castelló i tot el Departament de Salut".

En aquest sentit, està previst que el mes de desembre es publique la licitació de les obres en la plataforma de contractació perquè, en breu, es puga dur a terme l'adjudicació.

El projecte d'ampliació i de reforma del servei d'Urgències preveu la reforma íntegra del servei d'Urgències actual, així com una ampliació d'aquest. A més, es durà a terme una remodelació del servei de Farmàcia en les zones de dispensació de medicaments i recepció de comandes.

Segons ha manifestat Ana Barceló, "aquesta obra té un pressupost de 4,2 milions d'euros, que ja està previst en el pressupost per a l'any 2020, 2021 i 2022, i que en aquests moments està debatent-se a les Corts, per la qual cosa esperem que prompte siga una realitat".

Després de les obres, el servei d'Urgències de l'Hospital General Universitari de Castelló disposarà de 969 metres quadrats més destinats a l'atenció en Urgències. "Amb això resoldrem problemes d'espai que es produeixen en aquests moments, tant en les Urgències Generals com en les Urgències Pediàtriques, i estem segurs que redundarà en un benefici per a tots els ciutadans i ciutadanes", ha apuntat la consellera de Sanitat.

A més d'aquesta ampliació, la superfície que es reformarà íntegrament i que està dedicada actualment al servei d'Urgències, inclòs el de Farmàcia, és de 2.380 metres quadrats. En total, després de l'ampliació, les Urgències disposaran d'una superfície de 3.350 metres quadrats.

Les obres s'han planificat per a oferir la millor atenció sanitària al ciutadà i, al seu torn, facilitar la tasca que exerceixen els professionals d'aquesta àrea assistencial. Així, l'àrea d'Urgències es desenvoluparà a la planta baixa, per a diferenciar les Urgències Generals, Pediàtriques i Traumatològiques.

D'altra banda, es crearà un nou accés principal per a diferenciar les urgències vitals de la resta de pacients. Quant a les sales d'observació, n'hi haurà tres, dues d'adults i una pediàtrica.

Ampliació de l'àrea de Cirurgia Major Ambulatòria

Un altre dels serveis que ha visitat la consellera de Sanitat és l'àrea de Cirurgia Major Ambulatòria de l'Hospital General Universitari de Castelló, on s'està duent a terme el projecte d'ampliació, que, segons ha indicat, "ha suposat fins al moment una inversió de 530.000 euros en infraestructures i equipament".

Les obres d'ampliació s'estan desenvolupant en fases. En la primera i la segona fase s'ha creat un espai nou i modern amb instal·lacions, consultes, sala de butaques, llits i vestuaris. En la tercera fase, que ja està adjudicada, es preveu l'ampliació del nombre de quiròfans.

L'Hospital General Universitari de Castelló té més de deu anys d'experiència en cirurgia major ambulatòria, i s'hi fan prop de 5.000 intervencions cada any.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat