Logo Generalitat


Gabriela Bravo destaca que les oficines d'Assistència van atendre 3.466 víctimes de violència de gènere durant l'estat d'alarma

- La consellera ha agraït el treball de l'equip de professionals de la Xarxa, que ha assistit un total de 5.819 persones en els 99 dies que ha durat el període excepcional, el 96,7 per cent de les quals eren dones

(30/06/2020) -La consellera ha agraït el treball de l'equip de professionals de la Xarxa, que ha assistit un total de 5.819 persones en els 99 dies que ha durat el període excepcional, el 96,7 per cent de les quals eren dones


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha agraït aquest dimarts a l'equip de professionals que constitueix la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) "la generositat i professionalitat" que han demostrat durant els 99 dies que ha durat la declaració de l'estat d'alarma.

Bravo ha assegurat que les 5.819 víctimes que s'han atés durant aquest període, amb confinament inclòs, "continua sent un número elevat, que demostra la necessitat i la importància del servei que implementem fa dos anys i mig".
En total, les OAVD de la Generalitat ha realitzat un total de 10.655 actuacions entre el 14 de març i el 20 de juny, és a dir, una mitjana de 108 cada dia.

La consellera s'ha expressat així en el transcurs d'una reunió, per videoconferència, amb els equips de coordinació i direcció de les OAVD, que en aquests tres mesos han assistit un total de 5.819 víctimes, 1.341 de les quals han sigut ateses per primera vegada.

De totes elles, el 96,79 per cent de les víctimes assistides són dones, 3.466 de les quals eren dones víctimes de violència de gènere. Dins d'aquest grup, al seu torn, el 23,37 per cent (810) acudien a una de les 26 oficines de la Xarxa per primera vegada, mentre que la resta ja tenien expedients oberts.

La consellera Bravo ha assegurat que les víctimes del delicte, i especialment les víctimes de violència de gènere, "han comptat amb el seguiment i el suport permanent dels equips multidisciplinaris de les OAVD durant tot el temps que ha durat l'estat d'alarma".

En aquest sentit, la consellera ha recordat que la valenciana "és l'única comunitat que ha posat en marxa una xarxa d'oficines d'assistència a les víctimes amb personal totalment especialitzat i equips multidisciplinaris per a atendre les víctimes".

No obstant això, la mitjana de víctimes assistides durant el període de l'estat d'alarma ha sigut de 411 a la setmana (59 víctimes al dia) en tota la Comunitat Valenciana. En 2019, la mitjana setmanal de víctimes assistides va ser de 503 (72 al dia), per la qual cosa s'observa una disminució del 18,29 per cent.

També s'ha produït un descens acusat en l'assistència a noves víctimes de violència de gènere, dada que, en comparació amb 2019, ha disminuït un 67,05 per cent, com a conseqüència, entre altres factors, de les mesures de confinament i la paralització de l'activitat processal en els jutjats i tribunals valencians.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat