Logo Generalitat


Barceló: 'Més que mai, és el moment que ens cuidem per a cuidar els altres'

- La Comunitat Valenciana registra 57 altes i 39 casos positius de coronavirus en l'última jornada

(30/06/2020) - La Comunitat Valenciana registra 57 altes i 39 casos positius de coronavirus en l'última jornada


La Comunitat Valenciana té en aquests moments una taxa d'incidència acumulada del virus de 2,86, molt per davall de la mitjana d'Espanya, que se situa en 8,50. Així i tot, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un missatge de "prudència" per a tota la població: "Més que mai, és el moment que ens cuidem per a cuidar els altres. El virus segueix entre nosaltres i hem de continuar avançant".

Aquest dimarts s'han confirmat 39 casos nous des de l'última actualització: 16 a Castelló (1.622 en total); 8 a la província d'Alacant (3.971 en total); 14 a la província de València (5.984 en total), i 1 no assignat. A més, cal sumar-ne 4 no assignats anteriors.

Per la seua banda, les altes continuen en ascens i se n'han registrat 57 des de l'actualització d'aquest dilluns (5 a Castelló, 19 a Alacant i 33 a València). Amb relació a les altes, Salut Pública està duent a terme una revisió i una actualització de les bases de dades en les quals es recull la informació de tots els casos que es van detectar en els pics més alts de l'onada epidèmica. Aquests casos són aquells que van ser detectats abans de l'11 de maig, data en què va canviar el procediment i que ha permés disposar de la informació amb un desfasament xicotet, normalment entre 24 i 48 hores.

Aquest procés de regularització s'està duent a terme a poc a poc en tot Espanya i són les dades que regularitzarà, al seu torn, el Ministeri de Sanitat. Al llarg de la setmana passada, i fins aquest dimarts, s'han revisat les altes epidemiològiques i, després del procés d'estudi de tots els casos, Salut Pública constata que el nombre total d'altes a la Comunitat Valenciana ascendeix a 16.624. Per províncies:

· 2.337 a la província de Castelló
· 5.571 a la província d'Alacant
· 8.711 a la província de València
· 5 altes a persones desplaçades

D'aquesta manera, en aquests moments queden actius 314 casos, la qual cosa suposa un 1,7 % del total de positius.

El nombre de pacients ingressats als hospitals valencians en aquests moments és de 60 persones, 7 d'aquestes en les unitats de cures intensives: 6 a la província de Castelló, una d'aquestes en UCI; 25 a la província d'Alacant, 4 d'aquestes en UCI, i 29 a la província de València, 2 d'aquestes en UCI.

S'han notificat dos defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total és de 1.475 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 a la d'Alacant i 736 a la província de València.

El nombre total de proves que s'han dut a terme per a la detecció del coronavirus ha sigut de 451.051, de les quals 328.192 s'han fet a través de PCR i 122.859, a través de test ràpid.

Actualització de la situació en residències

A hores d'ara hi ha casos positius en 7 centres (0 a la província de Castelló, 1 a la d'Alacant i 6 a la província de València).

· Residents nous positius: 0
· Personal amb nous positius: 0
· Residents que han mort: 0

En aquests moments, hi ha sota vigilància activa de control sanitari 4 residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, una a la província d'Alacant i 3 a la província de València.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat