Logo Generalitat


El Consell aprova la forma exclusiva en valencià Castelló i Herbers per a les denominacions oficials d'aquests municipis

- L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va emetre els respectius informes favorables sobre les noves denominacions

(04/09/2020) - L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va emetre els respectius informes favorables sobre les noves denominacions


El Consell ha aprovat el canvi de denominació del municipi de Villanueva de Castellón per la forma exclusiva en valencià, Castelló, així com el canvi de denominació del municipi d'Herbés per la forma exclusiva en valencià, Herbers.

L'acord s'ha adoptat després que l'Ajuntament de Villanueva de Castellón acordara ?en les sessions plenàries que es desenvoluparen els dies 21 de novembre de 2019, 16 de gener de 2020 i 12 de març de 2020? aprovar el canvi de la denominació actual del municipi per la forma exclusiva en valencià, Castelló.

A més, el Ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va adoptar, el passat 26 de juny de 2020, l'acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Castelló.

Per la seua banda, l'Ajuntament d'Herbés va acordar, en la sessió plenària de 3 de juny de 2020, l'acord del canvi de denominació a la forma única Herbers.

Així mateix, el Ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va adoptar, el passat 3 de juliol de 2020, l'acord de considerar que el nom més adequat del topònim és Herbers.


Pàgina web: http://www.gva.es

Inici | Mapa Web | Accessibilitat