Nota de premsa

Puig: 'El dret a la salut està garantit per a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana'
04/03/2016

- El President ha informat de que el Tribunal Constitucional ha alçat la suspensió cautelar sobre la universalització de la Sanitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Tribunal Constitucional ha alçat la suspensió cautelar que pesava sobre el Decret Llei 3/2015, de 24 de juliol, pel qual es regula l'accés universal a l'atenció sanitària en la Comunitat. "Fins que hi haja una sentència definitiva -ha informat Puig-, podem garantir a tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana, siga el que siga el seu color i l'origen, el dret a la salut".

Puig ha volgut mostrar la satisfacció del Consell per aquesta decisió del Tribunal Constitucional "que reforça les nostres tesis i ens permet prestar els serveis sanitaris sense obstacles legals". "Per això, aquesta notícia -ha afegit Puig- dóna garanties perquè la universalització de la sanitat siga una realitat; és una qüestió de sentit comú i de racionalitat".

Per aquest motiu, el cap del Consell espera que el Govern central "derogue" la llei que restringeix els drets de les persones a accedir a la sanitat pública "perquè és negatiu per als interessos humans de la societat". Precisament Puig ha volgut al·ludir a la societat "que no entén que no es puga atendre les persones pel seu origen, perquè no és una qüestió de papers, sinó de drets humans", i segons el President, "este dret els valencians l'assumim com propi".

A més, s'ha referit als metges i als centres de salut per a assegurar-los que ara ja no hi haurà cap trava perquè la universalització de la sanitat a la Comunitat Valenciana "és una realitat".

El passat novembre, el Tribunal Constitucional -a petició del Govern Central-suspengué el Decret Llei 3/2015, de 24 de juliol, pel qual es regula l'accés universal a l'atenció sanitària en la Comunitat. El Ple de les Corts va acordar demanar al Govern d'Espanya la retirada del seu recurs davant del Constitucional que bloquejava l'aplicació d'aquest decret, i ara el Tribunal ha alçat aqueixa suspensió tornant així el dret a la sanitat a tots els residents a la Comunitat Valenciana.

Compartir Puig: "El dret a la salut està garantit per a tots els ciutad... Compartir Puig: "El dret a la salut està garantit per a tots els ciutad... Compartir Puig: "El dret a la salut està garantit per a tots els ciutad... Compartir Puig: "El dret a la salut està garantit per a tots els ciutad... Compartir

Arxius relacionats