Nota de premsa

Soler: 'L'adaptació del sector del taulell als nous reptes de mercat tindrà un paper clau en la transformació del model productiu valencià'
10/05/2016
Soler: "L"adaptació del sector del taulell als nous reptes de mercat ti...

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha destacat que l'adaptació del sector del taulell als nous reptes de mercat que es plantegen tindrà un paper clau en la transformació del model productiu valencià ".

Soler ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura del "II Fòrum Clúster i Competitivitat: Estàs preparat per als grans canvis que arriben al sector ceràmic?", organitzat per APD (Associació per al Progrés i la Direcció), acte en el qual ha estat acompanyat per la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, Ángeles Cuenca.

El conseller ha destacat que aquest tipus de jornades són essencials per a "reflexionar sobre la nostra preparació per afrontar els grans canvis i posen de manifest la necessitat que té el sector, i el conjunt de la societat valenciana, d'apropiar del nostre futur dissenyant conjuntament, amb creativitat i esperit innovador, les estratègies que puguin respondre als desafiaments que tenim davant nostre ".

"El sector de la rajola -ha continuat Soler- s'enfronta a importants reptes i incerteses que exigiran una actitud proactiva de tots que siga capaç de construir el futur que volem".

Vicent Soler ha explicat que en la transformació del model econòmic, la competitivitat dels nostres sectors productius és un factor fonamental, "per una banda, pel que suposa per a les nostres empreses i el nostre teixit empresarial, i, per una altra, perquè ens pot ajudar a créixer, a generar ocupació, i per tant, a finançar l'Estat del benestar ".

Sobre això, el conseller d'Hisenda ha fet èmfasi en el "injust sistema de finançament que venim patint" i ha recordat que "fruit d'aquesta infrafinançament crònic que patim, la renda per càpita de la Comunitat Valenciana se situa 12 punts per sota de la mitjana nacional, cosa que ens impedeix dur a terme polítiques molt necessàries en la Comunitat ".

Durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que el futur dels nostres sectors productius "passa per arribar a una posició més dominant en els mercats a través d'elevar el grau de sofisticació de les nostres exportacions, de manera que tinguem més presència i sigui més determinant en els segments de gammes més altes i amb preus més elevats, que són els que aporten més valor afegit ".

Així mateix, Soler ha indicat que en el clúster de la ceràmica hi ha empreses que han invertit molt en tecnologia i que són molt competitives però el repte "és consolidar el component de R + D + I a tot el conjunt del sector i a les diferents activitats productives que formen el districte industrial, ja que la competitivitat del conjunt del clúster és molt rellevant per a la competitivitat empresarial ".

"Cal continuar prestant atenció al producte, i també avançar cap a un major control del procés de distribució i comercialització, apostant pel suport i la potenciació de les marques, de la imatge i el prestigi del clúster", ha subratllat el conseller.

Soler ha ressaltat que el futur industrial "passa per una major presència de les tecnologies facilitadores essencials com la nanotecnologia, micro i nanoelectrònica, semiconductors, materials avançats, fotònica, etc., i per la total integració de les tecnologies i la transformació digital en els processos econòmics ".

Finalment, el conseller ha parlat de la importància d'una bona organització empresarial "com a motor de l'avanç econòmic, ja que la competitivitat passa també per l'evolució dels models organitzatius de les empreses, un aspecte en què en els últims anys s'han produït avanços ".

Compartir Soler: "L"adaptació del sector del taulell als nous reptes de... Compartir Soler: "L"adaptació del sector del taulell als nous reptes de... Compartir Soler: "L"adaptació del sector del taulell als nous reptes de... Compartir Soler: "L"adaptació del sector del taulell als nous reptes de... Compartir

Arxius relacionats