Nota de premsa

La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí insta la comunitat internacional a protegir els drets humans i incrementar l'ajuda humanitària
25/11/2017
La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí insta la comu...

La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí celebrada a València ha instat la comunitat internacional a vetlar i protegir els drets humans al Sàhara Occidental ocupat. Al mateix temps, ha fet una crida a incrementar l'ajuda de la població sahrauí refugiada als campaments de Tindouf, a Algèria.

Són algunes de les conclusions d'aquesta jornada de treball organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació junt amb la Delegació Sahrauí a Espanya, la Federació d'Institucions Solidàries amb el Poble Sahrauí, la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià i la Delegació Sahrauí per a la Comunitat Valenciana. També ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de València.

L'acte d'inauguració ha estat a càrrec del director general de Cooperació, Federico Buyolo, l'alcalde de València, Joan Ribó, la vicerectora de la Universitat de València, Rosa Puchades, i Jira Bulahi, delegada per a Espanya del Front Polisario i membre del Secretariat Nacional.

Tots els ponents han renovat el compromís amb el futur en llibertat del poble sahrauí i han destacat la solidaritat del poble valencià. En aquest sentit, el director general de Cooperació ha recordat que enguany el Govern valencià ha destinat 200.000 euros a projectes d'assistència humanitària per tal de millorar les condicions de vida de la població refugiada sahrauí als campaments de Tindouf.

Durant la conferència, els i les participants han exigit el cessament de l'ocupació del Sàhara Occidental per part del Regne de Marroc i l'exercici del dret del poble sahrauí a l'autodeterminació. També s'ha lloat el paper que està desenvolupant la Unió Nacional de Dones Sahrauís als camps de refugiats i han fet especial referència a les dones desaparegudes als territoris ocupats.

Al llarg d'aquesta jornada s'han celebrat diverses taules redones on s'ha debatut al voltant de les respostes des de les institucions locals cap a un nou model de cooperació entre ciutats o la violació de drets humans a les zones ocupades. També ha participat el ministre de Cooperació del Front Polisario, Bulahi Mohammed, per a explicar la situació dels campaments de refugiats i el dèficit de l'ajuda humanitària.

Compartir La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí ins... Compartir La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí ins... Compartir La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí ins... Compartir La Conferència de Ciutats Solidàries amb el Poble Sahrauí ins... Compartir

Arxius relacionats