Nota de premsa

Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar
20/01/2018
Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar

- Ressalta que és una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interès de la cultura valenciana"

Biar. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la Cavalcada del Rei Pàixaro que ha discorregut pels carrers de Biar, un acte que forma part de les festes que el municipi celebra el mes de gener en honor a Sant Antoni Abat.

En atenció als mitjans de comunicació, Puig ha ressaltat que es tracta d'una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interès de la cultura valenciana".

Durant el recorregut de la cavalcada, els veïns i veïnes de Biar han participat encenent les fogueres i torxes típiques d'aquesta festivitat mentre el rei recaptador, acompanyat pel seu sèquit de dansaires i la colla de dolçaines i tabals La Bassa La Vila, arreplegava els tributs.

La figura del monarca representa al Rei Jaume d'Aragó, qui, en acabar la collita de l'ametla, l'oliva i el raïm en el mes de gener, passava per la població per a arreplegar l'impost que es recaptava en dues safates de bronze donades pels Reis Catòlics.

Compartir Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar Compartir Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar Compartir Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar Compartir Puig participa en la Cavalcada del Rei Pàixaro a Biar Compartir