Nota de premsa

La Generalitat participa en el primer saló del còmic de València
19/02/2018
La Generalitat participa en el primer saló del còmic de València

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport participa al saló del còmic Heroes Comic Con València amb tallers i exposicions amb mesures contra l'assetjament escolar, hàbits saludables, els herois del còmic valencià i professionals de la il·lustració gràfica. El saló del còmic, organitzat per Fira València i Easyfairs, se celebra del 23 al 25 de febrer de 2018 a Fira València.

La Conselleria participa en la Heroes Comic Con València amb un estand per a donar suport a la il·lustració valenciana. En aquest, organitza diversos tallers i exposicions dirigits a tots els públics, mitjançant la Direcció General de Política Educativa i la Direcció General de Cultura i Patrimoni. La col·laboració de la Conselleria en aquest saló s'engloba en el programa "Llegim, llegim llegim", que recull les activitats relacionades amb la potenciació del còmic com a generador d'hàbits de lectura entre el públic infantil i juvenil.

Pel que fa a Educació, el taller sobre l'assetjament escolar utilitza com a suport el còmic 'Tots i totes contra l'assetjament', de Camacuc, del qual Educació va distribuir 8.000 exemplars als centres valencians. Està dirigit al públic escolar i té sessions tots els dies de la fira.

També es presentaran els cartells sobre hàbits saludables que la Conselleria ha editat i distribuït a tots els centres educatius. Aquests dissenys tracten les temàtiques del menjador escolar, camins segurs a l'escola, oci saludable, salut bucodental, esmorzar saludable i l'ús de la bicicleta. En la presentació, participaran les il·lustradores i els il·lustradors valencians que han dissenyat els pòsters, Cristina Durán, Fran Parreño, Lirios Bou, Iván Torres, Julia Cejas, Pablo Broseta i Mikko.

Pel que fa a Cultura, la Conselleria col·labora en aquesta fira mitjançant la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu. 'Els herois del còmic valencià' és un taller de creació que recupera els personatges més representatius del nostre còmic, com Colilla i el seu ànec Banderilla, El gat Pumby i Blanquita, o Marco Antonio, el protagonista de les historietes de Mique Beltrán. Aquest taller, a càrrec de Javier Gay y Gabriela Stoykovski, està dirigit a xiquetes i xiquets d'entre 6 i 14 anys, i ofereix sessions tots els dies a les 11 i a les 17 hores.

L'exposició 'Il·lustre anecdotari. Vida i extraordinàries i portentoses aventures dels i de les professionals de la il·lustració gràfica' està coorganitzada amb l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV). Composta per 55 il·lustracions de les principals autores i autors valencians actuals, s'exhibirà durant tots els dies de la fira.

El públic escolar podrà gaudir de les activitats educatives organitzades per la Conselleria el cap de setmana del 24 i 25 de febrer amb la família, i el divendres 23 de febrer amb l'escola, ja que aquest dia el saló acull les escoles de tot el territori valencià.

La mostra Heroes Comic Con és una fira de còmic, cinema i videojocs a escala internacional, considerada la convenció més gran dels Estats Units i la quarta més gran del món. Forma part del circuit europeu Pop Culture Easyfairs, que engloba un total de 10 salons en diversos països europeus. És la primera vegada que se celebra al territori valencià i a l'Estat espanyol, i es va presentar el 20 d'octubre a l'IVAM. València porta més de 30 anys intentant disposar d'un saló del còmic propi, donada la brillant trajectòria passada del tebeo valencià i l'originalitat i la força del còmic valencià actual.

La fira compta amb la introducció d'elements valencians en aquesta edició, com el cartell elaborat pel valencià Mariscal i la celebració del I Premi de Creació José Sanchis (creador de Pumby), a més de la presència del sector professional del còmic i de la il·lustració valenciana.

Compartir La Generalitat participa en el primer saló del còmic de Valèn... Compartir La Generalitat participa en el primer saló del còmic de Valèn... Compartir La Generalitat participa en el primer saló del còmic de Valèn... Compartir La Generalitat participa en el primer saló del còmic de Valèn... Compartir

Arxius relacionats