Nota de premsa

Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació 'integradora i sostenible' de l'entorn de la plaça de Bruixes
06/03/2018
Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació "integradora i sostenible" de l"entorn de la plaça de Bruixes

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que Confluència de l'UTE d'arquitectes valencianes formada per Quintana-Peñín, ha sigut el projecte triat per a "la renovació urbanística amb criteris clarament integradors i sostenibles" de la plaça de Bruixes, la Llotja, el Mercat Central i l'església dels Santos Juanes de València.

Així ho ha decidit per majoria el jurat d'experts que ha triat aquest projecte guanyador entre les tres propostes que havien obtingut millor puntuació de les 21 presentades en total. Els tres projectes finals havien incorporat canvis després del procés de participació pública previst en el concurs d'idees que per primera vegada havia plantejat la Generalitat.

D'aquesta manera, la consellera ha explicat que el jurat ha valorat del projecte d'Elissabet Quintana i Blanca Peñín "la posada en valor i la millora de la integració dels monuments existents en l'espai urbà, així com la claredat en la definició de l'espai públic i el paisatge sense desvirtuar el caràcter unitari que dóna identitat al conjunt".

Igualment, "s'ha reconegut la manera en què s'utilitza i s'integra l'element verd amb els pavimentats, que prioritza l'ús d'estratègies que contribueixen a reduir l'efecte 'illa de calor' amb criteris clarament sostenibles i que treballa el cicle de l'aigua". Finalment, s'ha valorat també "la incorporació de criteris de perspectiva de gènere, així com la proposta d'espais suficientment accessibles i segurs, que permeten i faciliten la integració de qualsevol persona".

Un entorn emblemàtic

Per a Salvador, "un entorn tan emblemàtic i de tanta qualitat per a la ciutat de València requeria el millor tractament i la màxima participació" i, per això, es va optar per la fórmula del concurs d'idees que "a pesar que es tarde més a fer les tramitacions, val la pena perquè és enriquidor, es dóna oportunitat al talent i als ciutadans per a aportar les seues idees".

De fet, ha assenyalat que una de les principals novetats incorporada després del procés de participació pública ha sigut "el tractament dels espais públics amb criteris d'accessibilitat, per a ser usats per tots des dels més majors als xiquets".

A partir d'ara s'inicia un termini de 15 dies per a formalitzar el contracte administratiu i es preveu que a final de març ja estiga adjudicat perquè l'equip guanyador redacte el projecte d'execució amb un termini de tres mesos. Tant la redacció del projecte com la direcció d'obra tenen un pressupost de 246.000 euros.

Per a escurçar terminis, la supervisió del projecte es farà conjuntament entre la Conselleria i l'Ajuntament de València i s'espera que a la fi d'estiu, la Generalitat el puga lliurar a l'ajuntament perquè comence el procés de licitació de l'execució d'obra.

Retornar l'espai a la ciutadania

Cal recordar que la Generalitat i l'Ajuntament de València van acordar posar una solució després de deu anys d'enfrontaments dels governs anteriors i van aconseguir desbloquejar la situació del pàrquing de la plaça de Bruixes. A més, en l'acord, la Generalitat adquiria el compromís de redactar el projecte i el consistori es comprometia a executar les obres d'urbanització de la superfície de la plaça.

En definitiva, per a Salvador, "hem donat una nova visió a la regeneració urbana, amb màxima participació, on la Generalitat vol que estiga reflectida l'essència de la Conselleria d'Habitatge basada en la regeneració urbana que s'entén com la tornada dels espais públics, de les places, per al poble, per a la ciutadania sempre amb la mirada de gènere present, la mobilitat sostenible, els espais verds i compartits. Tot al servei de la integració i de la participació social".

Compartir Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació "integradora i sostenible" de l"entorn de la plaça de... Compartir Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació "integradora i sostenible" de l"entorn de la plaça de... Compartir Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació "integradora i sostenible" de l"entorn de la plaça de... Compartir Salvador anuncia que el projecte Confluència 4600 ha sigut triat per a la renovació "integradora i sostenible" de l"entorn de la plaça de... Compartir

Arxius relacionats