Nota de premsa

Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista
06/09/2018
Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el pròxim 18 de setembre se celebra "a la ciutat d'Alacant la reunió de seguiment del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista".

Oltra ha fet aquestes declaracions després de presidir la Comissió interdepartamental contra la violència de gènere que s'ha reunit al Palau dels Català de Valeriola, "un òrgan de caràcter transversal, que està integrat per representants de totes les conselleries implicades en aquesta lluita".

La vicepresidenta ha informat que, en la reunió de seguiment, "estaran presents les 63 entitats que van signar aquest pacte, a fi de fer una avaluació" del grau de compliment de les mesures que s'hi inclouen.

Així mateix, ha destacat que la reunió se celebra a Alacant, "perquè és important que hi haja presència d'aquest pacte en aquesta província, i en concret en aquesta ciutat".

Oltra ha explicat que, per a preparar aquest balanç, les conselleries que participen en la posada en marxa d'aquestes mesures "estarem fent fins dilluns l'avaluació de la part que pertoca a la Generalitat".
Les seues conclusions seran presentades el pròxim dia 18 de setembre, junt amb els balanços aportats per la resta d'institucions sobre les mesures que els correspon aplicar.

"En qualsevol cas -ha avançat- podem aventurar que en aquest primer any tenim una execució bona de les mesures que ja estan en marxa si tenim en compte que es tracta d'un pacte per a cinc anys".

En aquest sentit, ha manifestat la "satisfacció del Consell, perquè ja s'estan complint mesures molt importants, de les quals donarem compte el pròxim dia 18 de setembre a Alacant".

Crida a la implicació de la societat

Oltra ha destacat que aquest pacte "està servint per a molt, per a començar, serveix perquè tots els departaments de la Generalitat tinguen entre els seus objectius la lluita contra la violència de gènere".

Com a exemple, s'ha referit a la repercussió que està tenint en el departament de Sanitat, en el qual ha ressaltat especialment "el grau d'implicació que estan tenint els professionals que, a través de mesures com ara el cribratge i altres, estan absolutament implicats en la detecció de possibles situacions de violència de gènere des del punt de vista sanitari".

Tal com ocorre en Sanitat, "el mateix succeeix en altres departaments", ha afirmat, per la qual cosa ha comparat el pacte amb "un riu, que es va dividint en séquies i, així, va arribant cada vegada a més llocs".

Per a Oltra, "es tracta que finalment tota la societat s'implique de manera individual i col·lectiva en la lluita contra la violència de gènere. Per això, els convidem que s'unisquen a través de la web consultar ací ", i ha destacat que més de 7.000 persones i més de 700 entitats ja han signat el Pacte.

Compartir Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista Compartir Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista Compartir Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista Compartir Alacant acull el pròxim 18 de setembre la reunió del primer aniversari del Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista Compartir

Arxius relacionats