Nota de premsa

Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària
07/09/2018
Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha presentat els nous cursos d'especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant que impartirà la Xarxa de CdT de la Comunitat Valenciana i que, per primera vegada, disposaran d'una titulació avalada per la Universitat d'Alacant.

En concret, els nous cursos d'especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant estan avalats per la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat de València i la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha presentat aquesta nova oferta de cursos junt amb el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, i ha ressaltat que "fer política turística és fer valer les aliances i la verdadera governança col·laborativa".

Així mateix, ha incidit que "des dels primers moments d'aquesta legislatura, hem col·laborat amb la Universitat d'Alacant per la dimensió del coneixement que tenen del turisme de la Comunitat Valenciana".

En aquesta línia, Colomer ha explicat que Turisme Comunitat Valenciana col·labora amb la Universitat d'Alacant a través de diferents projectes, com ara els nous cursos d'especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant que s'impartiran en la xarxa de CdT.

En aquesta línia, Colomer ha destacat que "els CdT són una història d'èxit, han format grans cuiners que han arribat molt lluny en el món de la gastronomia, però hem de continuar treballant per a innovar i millorar aquesta formació", i ha explicat que "l'aliança de la xarxa de CdT amb les universitats en matèria turística mostra el nostre impuls cap a l'excel·lència".

Colomer ha explicat que "es tracta d'un programa pilot, totalment gratuït per a l'alumnat, que s'inicia des del mes que ve i fins a desembre, amb una duració de 250 hores i en què participen les universitats" i ha afegit que aquests cursos "són el preàmbul d'un curs més sòlid i complet que s'impartirà en 2019 de mil hores de duració".

Aquests cursos seran impartits per professors de les universitats participants, que assumiran les matèries troncals, junt amb els mateixos formadors de la Xarxa CdT. D'aquesta manera, es crea un mètode innovador de formació en hostaleria i s'uneix la docència universitària i els formadors experts de la Xarxa CdT per a cada mòdul temàtic del curs.

El responsable de Turisme ha ressaltat la gran aposta que és el fet de col·laborar amb la Universitat d'Alacant per a incrementar la qualificació del turisme a la Comunitat Valenciana. Així, ha recordat que la UA "ha liderat un document clau, el 'Llibre Blanc de Turisme' per a una nova estratègia, que il·lustra un pla estratègic de futur que en breu presentarem".

Per la seua banda, el rector, Manuel Palomar, ha ressaltat el "clar compromís de la Universitat d'Alacant amb la formació", alhora que ha agraït "el suport de Turisme Comunitat Valenciana per a la creació de Gasterra a Dénia" i ha augurat que "aquests cursos de gastronomia que s'impartiran en els CdT seran un èxit".

Signatura del conveni amb la UA

Els cursos d'especialització en Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant avalats per la Universitat d'Alacant s'emmarquen dins del conveni de col·laboració que han subscrit Turisme Comunitat Valenciana i la UA.

A més, el secretari autonòmic de Turisme ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat d'Alacant per a dirigit la realització conjunta de projectes que generen nous coneixements que aporten un valor afegit a les destinacions, els productes i els serveis turístics de la Comunitat Valenciana.

Mitjançant aquest conveni, l'Agència Valenciana del Turisme col·laborarà econòmicament amb 170.000 euros per a diferents actuacions que s'han de dur a terme conjuntament durant 2018 en tres àmbits complementaris: l'especialització intel·ligent de la destinació Comunitat Valenciana, la qualificació, en clau innovadora, dels professionals del sector i per al centre de gastronomia.

Aquest conveni s'inclou dins de la línia de col·laboració que l'Agència Valenciana del Turisme ha posat en marxa amb les universitats de la Comunitat Valenciana per al foment de la investigació en innovació, línia que inclou altres quatre convenis que s'han de subscriure també enguany (amb la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Florida Universitària i la Universitat d'Alacant), de manera que s'aconseguirà en el seu conjunt els 500.000 d'euros d'inversió a favor de la generació de coneixement turístic.

Compartir Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària Compartir Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària Compartir Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària Compartir Els CdT impartiran els cursos de Cuina i Gastronomia Mediterrània i Serveis de Restaurant amb titulació universitària Compartir