Nota de premsa

Puig destaca la importància del treball autònom per a l'economia de la Comunitat Valenciana
23/10/2018
Puig destaca la importància del treball autònom per a l"economia de la Comunitat Valenciana

- El president ha recordat que el Consell ha impulsat una mesa social per a millorar la col·laboració i el diàleg entre el sector i la Generalitat

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància dels i de les professionals autònoms per a l'economia valenciana, un sector que compta amb més de 350.000 persones a la Comunitat, xifra que se situa per damunt de la mitjana d'Espanya, i que conforma en el conjunt estatal el 17 % de l'ocupació i produeix el 20 % del PIB.

Així s'ha expressat Puig en l'obertura de la trobada "Ja som futur", organitzada per la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms del País Valencià (UPTA-PV), on ha assenyalat la necessitat que l'ocupació autònoma tinga "tot el suport" de la Generalitat en contraprestació per la dinamització econòmica que impulsa.

Per aquest motiu, el cap de l'executiu valencià ha incidit en la importància d'associacions com UPTA per a intensificar la col·laboració amb les administracions públiques.

El president ha subratllat també la transcendència de programes com una mesa de diàleg, un sistema d'assessorament o l'augment dels crèdits a persones autònomes i microempreses per mitjà del regenerat Institut Valencià de Finances.

D'altra banda, Puig ha qualificat de "tòpic" que aquest sector estiga "extremadament fragmentat" i que compte amb "realitats tan diferents que dificulten la cooperació". En aquest sentit, el cap del Consell ha explicat que amb associacions com UPTA augmenta la "possibilitat de sumar sinergies".

Així mateix, ha indicat que, davant de la idea que és un segment "amb nivells baixos de productivitat i tecnificació", el treball autònom és "un dels que més s'està associant a l'economia del coneixement".

Compartir Puig destaca la importància del treball autònom per a l"economia de la Comunitat Valenciana Compartir Puig destaca la importància del treball autònom per a l"economia de la Comunitat Valenciana Compartir Puig destaca la importància del treball autònom per a l"economia de la Comunitat Valenciana Compartir Puig destaca la importància del treball autònom per a l"economia de la Comunitat Valenciana Compartir