Nota de premsa

Puig es reunirà amb l'ambaixador espanyol a Londres per a defensar que 'els efectes nocius del Brexit es minimitzen al màxim'
09/12/2018

- El president, que demana la plena reciprocitat dels drets dels ciutadans, també es reunirà amb els valencians residents al Regne Unit
- També visitarà el Victoria and Albert Museum amb l'objectiu de signar un conveni per a retornar temporalment el retaule del 'Centenar de la Ploma' a la Comunitat Valenciana

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà aquest dilluns amb l'ambaixador espanyol a Londres, Carlos Bastarreche, per a tractar el procés de negociació de l'acord sobre la relació futura del Regne Unit amb la Unió Europea, amb l'objectiu de defensar "que tots els efectes nocius del Brexit es minimitzen al màxim".

Puig ha explicat que el Consell pretén "millorar les circumstàncies" de l'acord, sobretot pel que fa als drets dels ciutadans, tant dels valencians residents al Regne Unit, com dels més de 75.000 britànics que viuen a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el president també aprofitarà per a reunir-se amb un grup de valencians residents al Regne Unit, per als quals la Generalitat demana la plena reciprocitat de drets.

Les accions del Consell "s'intensificaran", ha asseverat el cap de l'Executiu valencià, per a preservar la "relació tan important" que la Comunitat Valenciana manté amb el Regne Unit, tant en matèria comercial quant al nombre de residents.

Així, el cap del Consell prossegueix amb la seua agenda pel que fa al Brexit i, després de reunir-se el passat 3 de desembre amb l'ambaixador britànic a Espanya, Simon Manley, es reunirà aquest dilluns amb el seu homòleg espanyol per a analitzar l'acord de retirada del Brexit, així com la relació futura que es negociarà durant el període transitori i l'impacte que tindrà per a la Comunitat Valenciana.

Malgrat que l'acord de retirada garanteix els drets i les llibertats dels ciutadans, la unió duanera i la integritat del mercat únic de la UE durant el període transitori, que va del pròxim 29 de març al 31 de desembre de 2020, cal esperar efectes induïts sobre els ciutadans.

Així, en la reunió amb l'ambaixador espanyol, es tractaran punts com el manteniment i l'aplicació dels drets de què gaudeixen, en l'actualitat, tant els britànics en territori comunitari com els valencians residents al Regne Unit, o la facilitat dels desplaçaments turístics.

Negociació de l'acord final

En la reunió també es tractarà el procés de negociació que tindrà lloc durant el període de transició entorn de l'acord sobre el futur de la relació entre el Regne Unit i la Unió Europea.

En aquest sentit, la Generalitat exigeix garantir la màxima transparència i la implicació de les comunitats autònomes en aquest procés, a més de l'impuls d'acords de mobilitat basats en la no-discriminació entre estats i amb plena reciprocitat per a les dues parts.

També, des del Consell, es demana evitar posar barreres innecessàries al comerç, i establir principis comuns en matèria de regulacions tècniques, fitosanitàries o estandarditzacions.

Centenar de la Ploma

A més, el president farà una visita al Victoria and Albert Museum (V&A Museum), on es troba el retaule de 'Sant Jordi del Centenar de la Ploma'.

Com ha assenyalat Puig, el Consell i el museu treballen en la signatura d'un conveni de col·laboració perquè el retaule gòtic puga traslladar-se, "almenys, temporalment", a la Comunitat amb motiu de la commemoració dels 600 anys de la Generalitat.

Aquest retaule, "obra fonamental del gòtic valencià", estava situat a la desapareguda església de Sant Jordi de València, i representa en una de les escenes principals la batalla del Puig que va obrir les portes a la conquesta de València en 1238.

Així, Puig ha qualificat de "fet simbòlic" que la Generalitat recupere en el sisé centenari aquest retaule històric, que no es troba a València "des de fa més de 3 segles", des de l'inici de l'aplicació del Decret de Nova Planta.

Compartir Puig es reunirà amb l"ambaixador espanyol a Londres per a def... Compartir Puig es reunirà amb l"ambaixador espanyol a Londres per a def... Compartir Puig es reunirà amb l"ambaixador espanyol a Londres per a def... Compartir Puig es reunirà amb l"ambaixador espanyol a Londres per a def... Compartir