Nota de premsa

El Consell renova les càtedres de la Universitat de València i l'UJI que estudien la transformació del model econòmic
26/04/2019

El Ple del Consell ha renovat els acords de cooperació entre la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, la Universitat de València (UV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) per a la continuïtat de les càtedres de transformació del model econòmic.

Les dues iniciatives se centren en l'estudi de propostes, foment del coneixement i difusió de temàtiques relacionades amb la transformació de l'actual model econòmic de la Comunitat Valenciana cap a un més competitiu, centrat en la innovació, el coneixement, l'obertura a l'exterior i la sostenibilitat des d'un punt de vista mediambiental, productiu i social.

La dotació per al desenvolupament d'aquestes càtedres, que es van crear en 2018, està inclosa en els pressupostos de la Generalitat per a 2019. Cada una d'aquestes té una dotació de 30.000 euros com a màxim, que aportarà la Generalitat per mitjà d'una línia de subvenció.

La tasca desenvolupada des de la Càtedra de l'UJI orientarà el treball a l'àmbit de l'energia i el canvi climàtic, partint de la línia estratègica 10 del Pla d'acció per a la transformació del model econòmic valencià.

El treball desenvolupat des de la Càtedra de la UV se centrarà en els recursos hídrics i la perspectiva circular de l'economia en el marc d'un model econòmic que té com a eixos centrals la innovació, el coneixement i la sostenibilitat des d'un punt de vista mediambiental, productiu i social.

Per mitjà de les càtedres s'exerciran activitats d'estudi i propostes d'actuació; difusió dels temes; organització de jornades públiques; conferències i seminaris, així com la divulgació al llarg de tot el territori valencià.

Compartir El Consell renova les càtedres de la Universitat de València ... Compartir El Consell renova les càtedres de la Universitat de València ... Compartir El Consell renova les càtedres de la Universitat de València ... Compartir El Consell renova les càtedres de la Universitat de València ... Compartir