Nota de premsa

Ximo Puig advoca per projectes 'solvents' que actuen com a 'motor econòmic' per a les comarques en situació de despoblació
13/05/2019
Ximo Puig advoca per projectes "solvents" que actuen com a "motor econòmic" per a les comarques en situació de despoblació

- El president ha conegut Campus Diversia a Yátova, una iniciativa que aspira a ser un referent internacional en la inclusió social i la diversitat funcional
- A més, ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de la localitat, així com al centre de respir de la tercera edat del municipi

Yátova.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel suport als projectes "solvents" i "de futur" que puguen actuar com a "motor econòmic" per a les comarques de la Comunitat Valenciana en situació de despoblació.

Així s'ha manifestat aquest dilluns el cap de l'executiu valencià en la seua visita al municipi de Yátova, on, després de mantindre una trobada institucional amb l'alcalde Miguel Estebán Tórtora i visitar el centre de respir de la tercera edat, ha conegut de primera mà el projecte Campus Diversia.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'associació sense ànim de lucre Amica, aspira a ser un referent internacional en la inclusió social, l'ocupació i l'educació en l'àmbit de la diversitat funcional, la malaltia crònica i les persones en situació de vulnerabilitat.

Puig ha assegurat que el projecte tracta d'oferir "una mirada diferent sobre la discapacitat i el desenvolupament d'aquesta comarca" des d'una perspectiva moderna, per la qual cosa ha mantingut que la Generalitat treballarà "intensament i dins de les seues possibilitats" perquè aquesta iniciativa "siga una realitat".

El cap del Consell ha destacat a més que el concepte de Campus Diversia permet sumar "diferents organitzacions tractores de la mateixa Comunitat" per a generar una aliança "de bones pràctiques i interessos comuns" que facilite "avançar el més ràpid possible".

"A la Comunitat Valenciana es dona aquesta dicotomia entre la costa i l'interior, tenim un problema que s'ha de superar perquè si es despobla una part important del territori perdem tots", ha prosseguit Puig, qui ha afegit que a causa d'aquesta qüestió "són tan importants projectes com el de Campus Diversia".

El president ha subratllat per això que aquesta iniciativa siga "pròxima" a la realitat de la comarca, i ha advocat per una "cooperació publicoprivada" dins d'un mateix marc comú per a així generar "projectes potents" com el de Campus Diversia.

Característiques de Campus Diversia

El campus es constituirà en una finca de 412 hectàrees, enclavada entre els municipis de Buñol i Yátova, que té més de 300 hectàrees de bosc i altres 100 per a cultiu de secà i regadiu. Així, el medi natural serà el punt de trobada per a l'intercanvi d'experiències i bones pràctiques, la gestió del coneixement i l'avanç en el canvi de la visió social sobre el fenomen de la discapacitat amb la col·laboració de les universitats.

Així, el Campus Diversia s'articularà entorn de diversos eixos de desenvolupament com el sociolaboral, per a promoure la formació i l'ús de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat i exclusió; el socioeducatiu, amb trobades escolars i activitats juvenils d'animació sociocultural; o el mediambiental, amb la introducció de fórmules innovadores per a afavorir la biodiversitat, la prevenció de desastres ecològics i el desenvolupament de l'agricultura ecològica i sostenible.

A més, altres dues línies d'actuació se centraran en l'entorn rural i en el desenvolupament rural sostenible. En aquest sentit, es procedirà a la generació d'espais accessibles preparats per al turisme i l'oci familiar i a l'impuls de programes de respir per a cuidadors, en el primer cas, i a la creació d'oportunitats de treball per a persones amb discapacitat en la recuperació i dinamització de l'entorn socioeconòmic, pel que fa al segon.

Compartir Ximo Puig advoca per projectes "solvents" que actuen com a "motor econòmic" per a les comarques en situació de despoblació Compartir Ximo Puig advoca per projectes "solvents" que actuen com a "motor econòmic" per a les comarques en situació de despoblació Compartir Ximo Puig advoca per projectes "solvents" que actuen com a "motor econòmic" per a les comarques en situació de despoblació Compartir Ximo Puig advoca per projectes "solvents" que actuen com a "motor econòmic" per a les comarques en situació de despoblació Compartir