Nota de premsa

Justícia adjudica tres contractes per 2 milions d'euros per a millorar l'eficiència energètica de la Ciutat de la Justícia de València
16/05/2019

- Es canviarà el tipus d'il·luminació i se separarà la climatització de l'IML i del jutjat de guàrdia de la resta de l'edifici per a estalviar energia
- També se substituiran dos refrigeradors, atesa l'antiguitat d'aquests i les avariesLa Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha adjudicat dos contractes dirigits a millorar l'eficiència energètica de la Ciutat de la Justícia de València. Els dos contractes s'han adjudicat per un import que suma 1.436.020 euros que es finançaran amb fons europeus.

El primer contracte té com a objecte la substitució dels llums actuals tipus fluorescents de la seu judicial de València per altres de tipus LED. El contracte tenia un pressupost de licitació d'1,2 milions i ha sigut adjudicat per 853.050 euros. L'actuació començarà el pròxim mes de juny i té una durada de dos mesos.

Així, aquest contracte atén una doble necessitat. En primer lloc, la millora de l'eficiència energètica de la il·luminació de la Ciutat de la Justícia de València amb la substitució dels llums actuals (menys eficients) per uns altres més eficients, de tipus LED. En segon lloc, l'adequació de les zones de l'edifici que no compleixen les recomanacions mínimes d'il·luminació i que requereixen un reforç.

Els treballs de substitució de la il·luminació començaran al juny i permetran un estalvi energètic del 8 % del consum total de la Ciutat de la Justícia.

El segon contracte adjudicat té com a objecte dur a terme les obres necessàries per a independitzar el sistema de climatització de l'àrea del jutjat de guàrdia i de l'Institut de Medicina Legal (les dues zones funcionen les 24 hores del dia durant els set dies de la setmana), de la instal·lació general de l'edifici judicial.

Fins ara, la climatització d'aquestes dues zones obligava a mantindre en funcionament el sistema en tota la seu judicial també durant les 24 hores del dia, cosa que provoca un consum energètic excessiu. L'actuació permetrà independitzar la climatització d'aquestes àrees per a poder desconnectar-la del sistema general, ja que el funcionament de l'edifici no és ininterromput.

Per a evitar al màxim les interrupcions del servei, els treballs per a independitzar el sistema de l'àrea del jutjat de guàrdia arrancaran a l'agost i al mes següent, les de l'Institut de Medicina Legal (IML).

El contracte ha sigut adjudicat per 582.970,12 euros, d'un pressupost de licitació d'un milió, i també es finançarà amb fons europeus.

Així, les dues actuacions les finança el Fons d'Inversió en Diversificació i Estalvi d'Energia (FIDAE) i estan emmarcades en els fons JESSICA de la Unió Europea. Aquestes ajudes estan encaminades a projectes de desenvolupament urbà sostenible.

A la Comunitat Valenciana, els contractes se situen dins de l'eix prioritari d'actuació per a afavorir el pas a una economia baixa en carboni, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2 en els serveis públics.

Substitució de refrigeradors

D'altra banda, la Conselleria de Justícia també ha formalitzat l'adjudicació del contracte per a la substitució de dos refrigeradors per a la climatització d'una de les zones de la Ciutat de la Justícia per altres més moderns i més eficients enèrgicament, atesa l'antiguitat d'aquests i la quantitat d'avaries que han tingut els últims anys.

L'actuació també s'emmarca dins dels fons europeus JESSICA i va encaminada a millorar l'eficiència energètica de l'edifici. El contracte s'ha adjudicat per 626.697 euros i les obres començaran el mes d'octubre.

Compartir Justícia adjudica tres contractes per 2 milions d"euros per a... Compartir Justícia adjudica tres contractes per 2 milions d"euros per a... Compartir Justícia adjudica tres contractes per 2 milions d"euros per a... Compartir Justícia adjudica tres contractes per 2 milions d"euros per a... Compartir