Nota de premsa

Ximo Puig destaca la formació i l'aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana
17/05/2019
Ximo Puig destaca la formació i l"aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana

- El president ha visitat les instal·lacions del centre de producció i formació de Fresdental a Pedreguer

Pedreguer
. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la formació i l'aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals en el progrés de la societat valenciana.

Així s'ha manifestat el responsable del Consell, Ximo Puig, durant la visita a les instal·lacions del centre de producció i formació Fresdental a la localitat alacantina de Pedreguer, on ha assenyalat la importància de factors competitius com ara la tecnologia o la robotització en el desenvolupament de la indústria 4.0 valenciana i espanyola.

Per a Puig, "si no s'avança en aquesta via, serà impossible estar en un món competitiu en què la globalització és una realitat". Per això, el president subratlla la importància de "ser capaços de domesticar o d'adaptar els interessos de la societat a la globalització", ja que "el futur de les empreses passa per la indústria 4.0 i la millora de la productivitat per mitjà de la formació i de la tecnologia".

El cap de l'executiu valencià ha situat la comarca de la Marina com un dels punts de creació d'empreses rellevants "amb gran capacitat d'emprenedoria i creativitat". En aquest sentit, Puig ha considerat Fresdental com un "magnífic exemple vitamínic d'aquesta aposta per la innovació tecnològica i per la formació" i "una de les 500 empreses espanyoles amb més aportació tecnològica".

De la mateixa manera, el president ha destacat la intenció de la Generalitat de "crear un ecosistema favorable a la innovació i al desenvolupament de centres tecnològics".

"A la Comunitat Valenciana hi ha molts focus de desenvolupament quotidià com ara les universitats, l'Agència Valenciana de la Innovació, l'Institut Valencià de Finances i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, en els quals és necessari que aquest ecosistema treballe d'una manera sinèrgica i no es perden oportunitats", ha defensat.

Esforç per dignificar la Formació Professional

Així mateix, el president de la Generalitat ha manifestat la seua intenció de "dignificar la Formació Professional" associada al mercat de treball actual, ja que "no pot ser només qüestió de les grans empreses". "Hem d'intentar motivar les noves generacions perquè vegen el futur que es presenta a través de la tecnologia, la innovació i la Formació Professional", ha conclòs.

Compartir Ximo Puig destaca la formació i l"aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana Compartir Ximo Puig destaca la formació i l"aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana Compartir Ximo Puig destaca la formació i l"aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana Compartir Ximo Puig destaca la formació i l"aposta per la tecnologia com a pilars fonamentals del progrés de la societat valenciana Compartir

Arxius relacionats