Nota de premsa

El Consell aprova les actuacions que es faran en 2019 per a la regeneració i la renovació urbana del barri del Cabanyal-Canyamelar
07/06/2019

- Les actuacions de renovació urbana per a enguany disposen d'un pressupost total de 5 milions d'euros, dels quals la Generalitat aporta prop d'1,2 milions
- L'actuació comprén les obres de rehabilitació de 602 habitatges i la renovació de 18 mésEl Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Ajuntament de València per a gestionar les actuacions de l'àrea de regeneració i renovació urbana (ARRU) al barri del Cabanyal-Canyamelar per a 2019, en el marc del Pla estatal d'habitatge 2013-2016, que permet que les actuacions s'executen fins el 31 de desembre de 2019.

El conveni estableix una subvenció per a aquest exercici de 4.936.725 euros, dels quals el Ministeri de Foment aportarà 3.747.750 euros i la Generalitat participarà amb 1.188.975 euros, per a la gestió de l'actuació de regeneració i renovació urbana prevista en aquest barri de València.

La declaració de l'ARRU del Cabanyal-Canyamelar es va instrumentar a través d'un conveni entre la Conselleria d'Habitatge i el Ministeri de Foment, amb la participació de l'Ajuntament de València. Aquest conveni estableix una inversió total de 14.294.402 euros, aportats pel Ministeri, la Generalitat, el consistori i els particulars.

L'actuació que inclou aquest ARRU preveu la rehabilitació de 602 habitatges i la renovació de 18 més, incloent-hi obres de reurbanització, així com l'execució d'un programa de reallotjaments i la gestió tècnica i la informació necessària que durà a terme un equip tècnic.
Aquest conveni s'emmarca en l'aposta del Consell per la rehabilitació i la regeneració urbana, no només per a recuperar i renovar habitatges als nuclis històrics i els espais urbans de les ciutats de la Comunitat Valenciana, sinó també per a reactivar l'economia amb la dinamització de tots els oficis relacionats amb la construcció i els sectors productius annexos.

Compartir El Consell aprova les actuacions que es faran en 2019 per a l... Compartir El Consell aprova les actuacions que es faran en 2019 per a l... Compartir El Consell aprova les actuacions que es faran en 2019 per a l... Compartir El Consell aprova les actuacions que es faran en 2019 per a l... Compartir