Nota de premsa

Professionals d'enginyeria se citen a València en la XIX Jornada Tècnica d'Enginyeria Hospitalària organitzada per l'hospital Clínic
07/06/2019
Professionals d"enginyeria se citen a València en la XIX Jornada Tècnic...

- La trobada ha reunit més de 200 professionals relacionats amb el camp de l'enginyeria en organitzacions sanitàriesProfessionals del Servei d'Enginyeria de l'Hospital Clínic de València han organitzat la XIX Jornada Tècnica d'Enginyeria Hospitalària, una trobada que ha reunit més de 200 professionals d'aquest camp.

El lema d'aquesta edició ha sigut 'Enginyeria cap a l'excel·lència assistencial' i ha aprofundit en el treball d'aquest estament professional en les institucions sanitàries. La trobada ha comptat amb la presència de la directora general d'Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica, Carmelina Pla, en la inauguració, i amb el subsecretari autonòmic, Juan Ángel Poyatos, en la clausura.

La jornada s'ha dividit en tres taules. La primera ha abordat el paper del personal d'enginyeria en la I+D sanitària, dirigida per l'enginyer Pau Redón, que ha explicat amb exemples pràctics la simbiosi cada vegada més patent entre la medicina i l'enginyeria.

La segona ponència ha tractat sobre com refermar una organització en els temps de crisi, exposada per Vicente Gil Suay, metge amb experiència com a gestor d'organitzacions sanitàries, que ha transmés la importància del lideratge per a assolir l'excel·lència.

Una tercera taula ha versat sobre com es comuniquen els enginyers, per Patricia Martínez Lope, enginyera i divulgadora científica que ha centrat la seua comunicació en la faceta cientificosocial de l'enginyer.

El paper de l'enginyer en organitzacions sanitàries

L'Associació d'Enginyeria Hospitalària de la Comunitat Valenciana, promotora d'aquest i altres esdeveniments científics que tenen lloc cada any des que es va fundar, aglutina totes aquelles persones titulades que exerceixen funcions tècniques en institucions hospitalàries i, en general, professionals que exercisquen activitats de disseny, execució o manteniment relacionades amb l'enginyeria, els serveis, els equipaments mèdics i l'arquitectura sanitària. Al mateix temps, està oberta a totes les persones interessades en la disciplina de l'enginyeria hospitalària; en el progrés, la divulgació i el reconeixement d'aquesta, i en la cerca de l'excel·lència en la professió.

Els fins de l'associació són la difusió de la tasca de l'enginyeria hospitalària en la societat i la col·laboració amb entitats públiques i privades en l'avanç tant de la disciplina com de la normativa i la legislació relacionades. Entre les tasques d'aquests professionals es troba la innovació en la gestió tècnica d'infraestructures hospitalàries en tots els àmbits, la planificació d'inversions, el manteniment d'instal·lacions, l'equipament d'electromedicina, la logística, la gestió de residus, etc.

Compartir Professionals d"enginyeria se citen a València en la XIX Jorn... Compartir Professionals d"enginyeria se citen a València en la XIX Jorn... Compartir Professionals d"enginyeria se citen a València en la XIX Jorn... Compartir Professionals d"enginyeria se citen a València en la XIX Jorn... Compartir

Arxius relacionats