Nota de premsa

Ximo Puig anuncia l'impuls al diàleg social per a generar 'ocupació, benestar i seguretat en el futur' dels valencians i valencianes
14/07/2019
Ximo Puig anuncia l"impuls al diàleg social per a generar "ocupació, be...

- El president considera "nuclear" la concertació social i avança la convocatòria aquest mes de la Mesa del Diàleg Social per a crear una quarta mesa dependent d'aquest òrgan encarregada de les polítiques mediambientals
- Subratlla la prioritat de la lluita contra el despoblament i adverteix que la Comunitat Valenciana "no serà una comunitat de futur si no se superen totes les desigualtats i desequilibris"
- La vicepresidenta, Mónica Oltra, destaca que l'establiment i l'avaluació d'objectius s'engloba en la voluntat de "retre comptes" del Consell

Montanejos.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell donarà un nou impuls al diàleg social a la Comunitat Valenciana a fi d'"unir tots els esforços amb l'objectiu de generar ocupació, benestar i seguretat econòmica" de la ciutadania valenciana en el seu futur, des d'un marc d'estabilitat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa de clausura del Seminari de Govern-Estiu 2019, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Montanejos, en la qual ha considerat "nuclear" el diàleg "entre tota la societat i fonamentalment amb les organitzacions representatives en l'àmbit social i empresarial".

Per això, ha anunciat que abans del final d'aquest mes es convocarà la Mesa de Diàleg Social, l'estructura de la qual es modificarà per a incloure una quarta mesa sectorial sobre medi ambient i emergència climàtica.

"Havien passat molts anys en què la concertació s'havia abandonat, i ara ja no és així, però hem de donar un marc d'estabilitat al diàleg social", ha afirmat Puig.

El cap del Consell ha destacat com a un altre dels grans eixos d'actuació la lluita contra el despoblament, per la qual cosa ha apostat per "una acceleració important" en les línies mestres de l'Agenda Valenciana contra el Despoblament, posada en marxa durant la legislatura anterior.

En aquest sentit, ha anunciat la creació d'una direcció general de l'Agenda contra el Despoblament, encara que, hi ha afegit, cada departament prendrà mesures concretes, sectorials, que es concretaran en un pla d'incentius fiscals i en matèria de serveis públics a fi que "les comarques de l'interior, de veritat, tinguen futur".

"La Comunitat no serà una comunitat de futur si no se superen totes les desigualtats, tots els desequilibris", ha manifestat el president, que ha assegurat que la valenciana és "una societat inclusiva pel que fa a les persones i als territoris".

Així mateix, el president ha subratllat la importància de la lluita contra la violència masclista que, ha afirmat, és "un combat en què volem anar tots junts".

El cap del Consell ha expressat la seua condemna per l'últim assassinat masclista a Elx i ha assegurat que el Govern Valencià "no només combatrà els agressors, sinó tots els que els donen cobertura ideològica", arran d'un "compromís amb tota la societat" per a erradicar aquesta xacra.

Principals línies d'actuació

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha desgranat les principals línies d'actuació de la Presidència, Vicepresidència i les conselleries per als pròxims mesos (es poden consultar en el document adjunt), un exercici que, ha afirmat, parteix de la "responsabilitat" del Consell i el compromís que té amb la transparència i la rendició de comptes.

Entre els objectius de Presidència, per tant, destaca el desenvolupament de la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, així com l'impuls al diàleg social amb la convocatòria de la Mesa del Diàleg Social i l'actualització de l'estructura d'aquesta, amb la posada en marxa d'una quarta mesa sobre emergència climàtica. D'altra banda, s'ha anunciat una "etapa nova" per a la presència valenciana en la Unió Europea, amb la qual es reforçaran els recursos humans i materials de l'Oficina de la Comunitat a Brussel·les.

Pel que fa a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, les mesures inclouen l'impuls a la figura de l'assistent personal per a possibilitar una vida independent i autònoma, amb una dedicació especial a la població infantil, per mitjà de l'assistència terapèutica per a la recuperació infantil (ATRI). Així mateix, el departament reforçarà la col·laboració amb el Ministeri de l'Interior, a través de l'Institut Valencià d'Atenció Social- Sanitària (IVASS) per al compliment de les penes de treballs en benefici de la comunitat.

Per la seua banda, des de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s'iniciarà el procediment per a dur a terme un primer pla de resposta a les emergències residencials, a més de posar en marxa mecanismes per a coordinar les polítiques verdes del Consell i avançar en el compliment de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic treballarà en l'elaboració i la presentació del Pla d'acció en administració electrònica de la Generalitat i entitats locals. A més, s'abordarà la constitució de l'Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, des de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública es posarà en marxa un pla d'eficiència energètica en seus judicials, a més d'un protocol per a garantir la gratuïtat dels trasllats de víctima de violència masclista.

D'altra banda, els objectius de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport se centren en la redacció d'una nova ordre de bases d'ajudes a les arts escèniques que permeta agilitzar tràmits i dotar d'estabilitat les empreses culturals, a més d'un protocol sobre absentisme que permeta detectar aquest fenomen en l'àmbit escolar i analitzar les causes que té.

Per la seua banda, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s'elaborarà un pla de modernització d'infraestructures i tecnologies sanitàries (2020-2023), a més d'un estudi per a la incorporació progressiva de l'atenció bucodental en la cartera de serveis, de manera que la gratuïtat se centre en col·lectius com les dones embarassades o persones en risc d'exclusió social, entre d'altres.

Pel que fa a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, els objectius acordats en el Seminari inclouen demostradors de tecnologies desenvolupades en l'àmbit de l'economia circular i la creació de l'Observatori Valencià del Treball Decent, a fi de dur a terme un seguiment permanent del mercat de treball i les condicions d'aquest.

Pel que respecta a l'àmbit d'actuació de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, l'objectiu prioritari és la tramitació de la Llei de canvi climàtic i transició ecològica, a més del desplegament de la Llei d'estructures agràries, amb ajudes als plans de reconversió i reestructuració col·lectives.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la seua banda, abordarà el nomenament dels membres i la constitució del Consell Rector de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària, que estarà compost per cinc vocals. Un altre dels objectius d'aquesta conselleria és l'aprovació dels projectes de senyalització de l'itinerari cicloturístic Eurovelo.

A més, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital elaborarà un document de diagnòstic d'infraestructures de telecomunicacions bàsiques de la Comunitat Valenciana per al desplegament de xarxes 5G, i escometrà així mateix un estudi inicial per a elaborar un mapa de la ciència a la Comunitat, que identificarà grups d'investigació, instituts tecnològics i científics destacats, entre altres coses.

Finalment, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica aposta, entre els objectius que té, per la transparència en les campanyes de promoció institucional, amb la creació d'un cercador de publicitat institucional perquè la ciutadania puga consultar les diverses campanyes. Una altra de les metes que té per als sis mesos següents és l'establiment de mecanismes que permeten l'inici de les exhumacions de fosses comunes al territori valencià.

Compartir Ximo Puig anuncia l"impuls al diàleg social per a generar "oc... Compartir Ximo Puig anuncia l"impuls al diàleg social per a generar "oc... Compartir Ximo Puig anuncia l"impuls al diàleg social per a generar "oc... Compartir Ximo Puig anuncia l"impuls al diàleg social per a generar "oc... Compartir