Nota de premsa

Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l'exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d'una societat més igualitària
16/07/2019
Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l"exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d"una societat més igualitària

- Destaca que les organitzacions guardonades amb les ajudes 'Coopera ONG' de la Fundació Bancaixa representen "el millor" de la Comunitat Valenciana
- Afirma que el treball d'aquestes entitats demostra que en la societat valenciana "cotitza el valor solidaritat"

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha situat les organitzacions que lluiten contra l'exclusió com a protagonistes de "grans transformacions" en favor d'una societat més igualitària.

Puig s'ha pronunciat així durant l'entrega de les ajudes 'Coopera ONG' de la Fundació Bancaixa i Bankia, que, per al titular del Consell, signifiquen, any rere any, el reconeixement al paper fonamental que duen a terme organitzacions i entitats socials en aquest àmbit. El president ha participat en l'acte junt amb el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.

El responsable del Consell ha incidit en el fet que les organitzacions guardonades amb aquest reconeixement que entreguen la Fundació Bancaixa i Bankia representen "el millor" de la Comunitat Valenciana, i reflecteixen que en la societat valenciana "cotitza el valor solidaritat".

En aquest sentit, ha considerat fonamental la seua tasca, encaminada a l'erradicació de la pobresa i la lluita contra la discriminació i per la igualtat en una societat diversa que ha d'aspirar a no deixar ningú al marge.

En aquesta línia, el president ha destacat que el valor de la solidaritat és representatiu de la identitat valenciana i ha remarcat que les organitzacions no governamentals constitueixen un exemple pel seu suport a les persones excloses "en un món desigual, amb tantes fractures i tantes ferides".

"El treball d'aquestes associacions és extraordinàriament positiu per a la societat valenciana, i és molt important que Bankia i la Fundació Bancaixa tinguen aquesta actitud permanent de suport a iniciatives per a millorar la societat valenciana", ha destacat.

Coopera ONG

La XVII edició de les ajudes 'Coopera ONG' que atorga la Fundació Bancaixa ha ajudat enguany 46 associacions sense ànim de lucre presents a la Comunitat Valenciana, a les quals es destinarà un import global de 400.000 euros.

En l'àmbit de l'exclusió social a la Comunitat Valenciana, la convocatòria ha donat suport a 33 projectes amb un import total de 290.000 euros. Es tracta d'accions d'atenció, assessorament i suport, rehabilitació i inserció social, assistència bàsica en alimentació i habitatge, així com capacitació i orientació sociolaboral.

En aquesta convocatòria s'han concedit ajudes a 34 projectes de la província de València, 7 de la província d'Alacant i 5 de la província de Castelló.

Per la seua banda, les iniciatives en l'àmbit de la cooperació internacional han rebut ajudes per valor de 110.000 euros per a un total de 13 projectes relacionats amb el suport a l'atenció primària en salut, a infraestructures socials bàsiques i al suport a l'educació. S'han dut a terme en països com el Perú, el Salvador, Guatemala, Hondures, República Democràtica del Congo, Togo, Txad, Mali, l'Índia i territoris palestins.

Compartir Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l"exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d"una societat més igualitària Compartir Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l"exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d"una societat més igualitària Compartir Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l"exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d"una societat més igualitària Compartir Ximo Puig situa les organitzacions que lluiten contra l"exclusió com a protagonistes de grans canvis en favor d"una societat més igualitària Compartir

Arxius relacionats