Nota de premsa

Ximo Puig destaca el sistema universitari com a 'un dels grans actius' de la Comunitat Valenciana
16/07/2019
Ximo Puig destaca el sistema universitari com a "un dels grans actius" de la Comunitat Valenciana

- Assegura que la Generalitat "creu en les seues universitats" perquè "no hi ha futur" sense aquestes
- Subratlla la importància del Consell Social de la Universitat de València i la seua important tasca

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha referit al sistema universitari públic valencià com a "un dels grans actius del poble valencià", i ha destacat que les universitats "han superat tots els reptes".

Així ho ha destacat el president durant la seua intervenció en l'entrega dels XXIII Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València, acte a què també ha acudit la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i en què el president ha fet entrega d'un reconeixement a Manuel Broseta, així com un guardó a la trajectòria professional, en la modalitat Alumni Plus, a la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva.

El titular del Consell ha indicat que la Generalitat "creu en les seues universitats" perquè sense aquestes "no hi ha futur", i ha assegurat que en aquesta legislatura el Govern Valencià emprendrà "un nou marc financer" per a enfortir aquestes institucions.

"La universitat és on queda sempre l'esperança de la raó enfront de la barbàrie, que pot estar representada pel franquisme o pel sectarisme", ha considerat Puig, que ha afegit que "no només és un espai de formació, sinó que conté l'ànima de l'humanisme".

En aquest sentit, ha destacat la importància d'aquest reconeixement. "Paga la pena posar en relleu el moment de la Universitat de València, i aquest moment l'hem vist amb professors, alumnat i gent vinculada des de sempre a la Universitat", ha manifestat.

Per això, el cap del Consell ha considerat aquesta institució "un orgull per als valencians", i ha agraït la tasca de "tots els que, cada dia, la fan més gran".

Així mateix, ha subratllat la importància de la tasca del Consell Social. En aquesta línia, ha agraït l'esforç de Manuel Broseta com a expresident d'aquest òrgan, així com la tasca de la seua actual presidenta, María Emilia Adán, i la importància del fet que tant el rectorat com el Consell Social estiguen en l'actualitat dirigits per dones.

Reconeixements

El Consell Social de la Universitat de València ha reconegut, en la modalitat Alumni-Plus estudiants, l'estudiant de Doctorat en Història de l'Art Sonia Jiménez, l'estudiant del Doctorat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport Samuel López, l'estudiant del Grau en Psicologia Francisco Crespo i l'alumne del Grau en Dret i Ciències Polítiques Daniel Pérez.

Així mateix, en la modalitat d'excel·lència docent, la Universitat ha distingit el professor d'Informàtica de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Francisco Grimaldo, la professora de Fisiologia de la Facultat de Medicina Ana Isabel Lloret, la professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Facultat de Dret Eva López, la professora de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri Alexandra Valencia i la professora d'Economia Financera i Actuarial de la Facultat d'Economia Laura Ballester.

En la modalitat d'investigació i desenvolupament, s'ha entregat un guardó al catedràtic de Fisiologia José Viña. Quant a la modalitat de càtedra institucional o d'empresa, s'ha premiat el director de la Càtedra Würth EMC, José Gabriel Torres, mentre que en la modalitat de gestió universitària i bones pràctiques administratives s'ha distingit la Unitat de Cultura Científica i d'Innovació de la UV.

Per la seua banda, en la modalitat de trajectòria de col·laboració Universitat de València-Societat, s'ha premiat el sociodirector de l'editorial Tirant Lo Blanch, Salvador Vives. Finalment, el reconeixement a la trajectòria professional en la modalitat d'Alumni Plus-antic alumne de la Universitat de València ha sigut per a la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva.

Compartir Ximo Puig destaca el sistema universitari com a "un dels grans actius" de la Comunitat Valenciana Compartir Ximo Puig destaca el sistema universitari com a "un dels grans actius" de la Comunitat Valenciana Compartir Ximo Puig destaca el sistema universitari com a "un dels grans actius" de la Comunitat Valenciana Compartir Ximo Puig destaca el sistema universitari com a "un dels grans actius" de la Comunitat Valenciana Compartir

Arxius relacionats