Nota de premsa

El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 experts i expertes internacionals en alliberament controlat de fàrmacs
20/07/2019
El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 experts i expe...

- María Jesús Vicent, doctora del CIPF, organitza aquest congrés per a avançar en teràpies dirigides
- Es presentaran els avanços científics i tecnològics en alliberament controlat de fàrmacs i noves estratègies de diagnòsticEl Palau de Congressos de València acull des d'aquest dissabte fins al dimecres 24 de juliol la 46a reunió anual de la Controlled Release Society (CRS), la societat científica més rellevant d'àmbit mundial en alliberament controlat de fàrmacs, incloent-hi nanomedicina, que presideix la investigadora i catedràtica de Tecnologia Farmacèutica de la Universitat de Santiago de Compostel·la María José Alonso, Premi Rei Jaume I de noves tecnologies en 2011.

Amb prop de 50 anys d'història, i més de 1.000 persones sòcies, la Societat d'Alliberament Controlat internacional organitza el congrés anual per primera vegada a Espanya, a la ciutat de València. Les responsables d'aquest esdeveniment són dues científiques espanyoles: María José Alonso, presidenta de la CRS, i María Jesús Vicent, del Centre d'Investigació Príncep Felipe (CIPF) de València, que organitza i coordina aquesta 46a edició.

La CRS és una societat científica sense ànim de lucre que reuneix un ampli espectre de científiques i científics, especialistes en enginyeria, farmàcia, medicina, química, biologia i biotecnologia procedents del sector acadèmic, investigador i també industrial. "Els socis i sòcies de la CRS creen així un extraordinari valor en el camp de l'alliberament controlat de fàrmacs i altres substàncies biològiques. Moltes de les seues invencions han arribat a la clínica i aporten beneficis extraordinaris en el tractament de nombroses malalties", assenyala María José Alonso.

Durant la reunió de la CRS, experts i expertes internacionals presentaran els seus avanços en tractaments nous amb teràpies cel·lulars, biomarcadors i biomaterials nous, fàrmacs nous, avanços en medicina regenerativa, biomacromolècules, noves generacions d'antibiòtics, polímers i els últims avanços en tractaments específics en àrees com el càncer, les malalties autoimmunes, la pediatria i les patologies neurològiques.

Important participació de científiques, inclosa una Premi Nobel

Al congrés assistiran més de 1.200 persones i nombrosos ponents de prestigi internacional reconegut, com ara Molly Shoichet, Ralph Weissleder, Ada Yonath, Justin Wright i David Edwards. El dimarts 23 de juliol intervé la Premi Nobel de química 2009, Ada Yonath, en la sessió plenària titulada 'The Ribosome-a Connection between the Prebiotic Origin of Life and Next Generation Antibiotics' ('El ribosoma-una connexió entre l'origen prebiòtic de la vida i els antibiòtics de nova generació'), un referent en l'àmbit dels antibiòtics.

La responsable principal de l'organització científica del congrés a València és María Jesús Vicent, investigadora cap del Laboratori de Polímers Terapèutics del CIPF, un referent en el desenvolupament de nanofàrmacs polimèrics.

María Jesús Vicent ha assenyalat que "és un honor rebre a València una de les conferències referent en l'àmbit mundial en la qual es tractaran els últims avanços tecnològics en teràpies avançades per a abordar necessitats mèdiques no cobertes, des de càncers metastàtics, malalties neurodegeneratives, dolor o fins i tot com tractar malalties com la sida". I afig que "aquests dies sorgeixen moltíssimes possibilitats d'interacció per als i les joves investigadors/es amb els científics i les científiques més rellevants del camp, sempre amb una visió clara: beneficiar els pacients".

A més de María Jesús Vicent, hi intervindran diverses investigadores del CIPF en la sessió sobre desordres neurològics i dolor crònic i en la presentació dels avanços en càncer de pròstata, així com en la sessió de disseny de sistemes per a aplicació de fàrmacs en la pell. "Les investigadores espanyoles estan destacant en enginyeria biomèdica, i en aquest camp el CIPF és un referent, amb més d'un 60 % de dones en plantilla i la majoria de caps de grup. En el Laboratori de Polímers, per exemple, un 70 % som dones", recalca María Jesús Vicent.

Per a més informació: consulteu ací, consulteu ací .

Compartir El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 expe... Compartir El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 expe... Compartir El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 expe... Compartir El CIPF organitza a València una reunió amb més de 1.200 expe... Compartir

Arxius relacionats