Nota de premsa

Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l'eixida del Regne Unit de la UE en defensa de les exportacions, el turisme i els valencians residents
01/08/2019
Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l"eixida del Regne Unit de la UE en defensa de les exportacions, el turisme i els valencians residents

- El president trasllada a l'ambaixador sortint del Regne Unit, Simon Manley, que la Generalitat ha "estat i estarà" en l'"espai de diàleg" i de "no-confrontació" mantingut fins ara
- Avança que es farà un acte promocional de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 2 de desembre a Londres, organitzat juntament amb les cambres de comerç
- Simon Manley confia que continuen incrementant-se en el futur les relacions comercials i les inversions entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat un pla post-Brexit de la Comunitat Valenciana que inclourà accions per a pal·liar els efectes de l'eixida del Regne Unit de la UE i en defensa de les exportacions, el turisme i els valencians i valencianes residents al país britànic.

Així s'ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió que ha mantingut al Palau de la Generalitat amb l'ambaixador sortint del Regne Unit a Espanya, Simon Manley, al qual ha agraït l'"estreta relació" amb la Comunitat Valenciana en aquests "anys de dificultat".

Ximo Puig ha avançat en aquest sentit que es posaran en marxa mesures per a pal·liar els efectes del Brexit. El Pla post-Brexit valencià inclourà mesures per a defensar els 11.000 valencians i valencianes que viuen al Regne Unit, també en favor dels 80.000 ciutadans i ciutadanes britànics que estan a la Comunitat i, així mateix, per a protegir les exportacions valencianes i el turisme.

En la trobada, el president ha traslladat a l'ambaixador la voluntat del Consell de dur a terme accions per a augmentar la presència de la Comunitat Valenciana al Regne Unit, la qual cosa es farà de manera coordinada amb les cambres de comerç, tal com ha acordat amb el president del Consell de Cambres, José Vicente Morata, amb qui el responsable del Consell ha mantingut una reunió aquesta setmana.

Entre aquestes iniciatives, es preveu un acte promocional de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc el 2 de desembre a Londres, organitzat juntament amb les cambres de comerç, amb la presència de representants empresarials, mitjans de comunicació i responsables públics, centrat, sobretot, en el turisme.

Comunitat Valenciana, espai d'inversió

També s'estan estudiant altres actuacions per a reforçar la presentació de la Comunitat Valenciana com a espai d'inversió.

El president ha subratllat que la Comunitat Valenciana "ha sigut exemple de reacció sobre la situació produïda pel Brexit", que, tal com ha emfatitzat, reconeix l'ambaixador i han reconegut els actors del Govern britànic.

Puig ha expressat en aquest sentit la seua voluntat de continuar tenint aquesta actitud d'"hospitalitat, acolliment i no-confrontació". Es tracta d'un "espai de diàleg en el qual volem estar i hi estarem" en l'actual conjuntura política, ha remarcat el president.

El responsable del Consell ha indicat que "és important que hi haja una bona relació entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana", i ha manifestat que a això contribuirà la Generalitat en el seu àmbit de competències.

Ha subratllat, en aquest sentit, els interessos que uneixen els dos territoris, ja que, tal com ha recordat, "un terç de tots els britànics que viuen a Espanya ho fan a la Comunitat Valenciana i, dels 9 milions de visitants estrangers que té la Comunitat, quasi 3 milions són britànics".

Increment del comerç i la inversió

Per part seua, Simon Manley ha assenyalat que "aquesta és la meua última visita a València després de sis anys com a ambaixador a Espanya. Ha sigut un plaer acomiadar-me del president Ximo Puig, amb qui he tingut una relació excel·lent, i agrair-li el seu suport als 80.000 britànics residents a la Comunitat i als tres milions de visitants procedents del Regne Unit que venen a gaudir d'aquesta meravellosa terra".

"Espere que puguem continuar augmentant el comerç i la inversió entre el Regne Unit i la Comunitat Valenciana durant els pròxims anys", ha indicat l'ambaixador.

Compartir Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l"eixida del Regne Unit de la UE en defensa de le... Compartir Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l"eixida del Regne Unit de la UE en defensa de le... Compartir Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l"eixida del Regne Unit de la UE en defensa de le... Compartir Ximo Puig anuncia un pla post-Brexit valencià amb mesures per a pal·liar els efectes de l"eixida del Regne Unit de la UE en defensa de le... Compartir