Nota de premsa

Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d'un sector clau per a la Comunitat
01/08/2019
Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d"un sector clau per a la Comunitat

- El president manté que la ceràmica de Castelló és líder a Espanya i és una de les principals productores europees
- Afirma que la voluntat de la Generalitat és la de cooperar amb ASCER "amb la màxima fortalesa possible"

Castelló.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Mesa de la Ceràmica es reunirà el dilluns 16 de setembre per a contribuir a la consolidació d'un sector "fonamental per a l'economia valenciana i clau per a les comarques i la província Castelló", així com també per a fomentar l'avanç d'aquest en un món "absolutament competitiu".

Així s'ha pronunciat Puig després de reunir-se amb el president de l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER), Vicente Nomdedéu, i amb altres membres de la seua junta rectora a Castelló, en què ha assegurat que aquesta trobada consolida "la coordinació i la capacitat d'enteniment" que tant el Govern Valencià com ASCER han mostrat en els últims quatre anys.

"La ceràmica de Castelló és líder a Espanya i una de les principals líders europees", ha prosseguit el cap del Consell, que hi ha afegit que, per això, s'ha de tractar aquesta indústria "amb més sensibilitat" davant de qüestions com els nous elements vinculats a la digitalització i la singularitat dels materials.

Puig ha expressat que la voluntat de la Generalitat és "la de cooperar amb ASCER i fer-ho amb la màxima fortalesa possible", i ha indicat, per això, que el conveni consensuat sobre el taulell que se signarà amb l'associació en els pròxims mesos preveurà algunes de les preocupacions expressades pel sector.

Durant la reunió, el president i els representants d'ASCER han tractat, a més, altres assumptes, com la importància creixent de la formació, la innovació i l'energia.

Situació macroeconòmica complexa

D'altra banda, el titular del Consell s'ha referit a la situació econòmica mundial, que l'ha qualificada de "complexa" per l'expansió de les polítiques proteccionistes. Puig ha assenyalat que "hi ha elements preocupants en l'economia mundial" i ha advertit que les mesures que limiten la llibertat comercial ataquen la capacitat exportadora de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, Puig ha explicat que la Generalitat participa en "la formalització d'un entorn favorable a la inversió" perquè "una economia tan oberta com la valenciana" tinga capacitat per a competir amb el marc existent.

Per això, a més, el president ha afirmat que la reactivació de les obres del Corredor Mediterrani en el tram Castelló-Vandellòs és una notícia "extraordinàriament positiva", ja que el transport de mercaderies per ferrocarril permet crear les condicions perquè la indústria castellonenca en millore la competitivitat i la logística, que, com ha indicat, són "claus per al preu final del producte".

Compartir Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d"un sector clau per a la Comunitat Compartir Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d"un sector clau per a la Comunitat Compartir Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d"un sector clau per a la Comunitat Compartir Ximo Puig anuncia que la Mesa de la Ceràmica es reunirà al setembre per a reforçar el futur d"un sector clau per a la Comunitat Compartir