Nota de premsa

Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver 'fet història' amb el 'triomf' que han obtingut en el passat Campionat Europeu
05/08/2019
Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver "fet història" amb el "triomf" que han obtingut en el passat Campionat Europeu

- El president de la Generalitat destaca que l'esforç dels jugadors de pilota contribueix a situar la Comunitat "en el lloc que li correspon"
- Afirma que des de la Generalitat es treballa per a donar suport a "l'esport valencià per definició"


València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que les seleccions juvenils de pilota han "fet història" amb el triomf que han obtingut en el IV Campionat Europeu de Moita (Portugal), i ha afirmat que els seus integrants prompte competiran en els millors trinquets de la Comunitat.

Puig s'ha pronunciat així després de rebre en el Palau de la Generalitat representants de la Federació Valenciana de Pilota i els integrants de les seleccions sub-15, sub-17 i sub-19, els quals han sigut campions absoluts del torneig europeu en les categories masculina i femenina.

El titular del Consell ha assegurat que, amb el seu esforç, els jugadors de pilota han contribuït a situar la Comunitat "en el lloc que li correspon", i ha afirmat que des de la Generalitat es treballa per a donar suport al que és "l'esport valencià per definició", amb accions com l'aprovació recent d'un conveni per a la promoció i el manteniment de les tradicions esportives dins del territori valencià i fora d'aquest.

Les seleccions juvenils han aconseguit les 11 finals del Campionat d'Europa celebrat entre el 22 i el 26 de juliol. Amb 4 victòries, la valenciana és la selecció amb més triomfs. En la competició han participat delegacions de Portugal, Bèlgica, Països Baixos, Euskadi, Itàlia i la Comunitat Valenciana.

La Generalitat ha dedicat, des de l'inici d'aquest any, 801.000 euros a la promoció de la pilota, per mitjà de convenis amb la Federació i la Universitat de València. Entre 2017 i 2018, els fons dedicats a l'esport autòcton van arribar a 1.297.000 euros.

Compartir Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver "fet història" amb el "triomf" que han obtingut en el passat Campionat Europeu Compartir Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver "fet història" amb el "triomf" que han obtingut en el passat Campionat Europeu Compartir Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver "fet història" amb el "triomf" que han obtingut en el passat Campionat Europeu Compartir Ximo Puig agraeix a les seleccions juvenils de pilota haver "fet història" amb el "triomf" que han obtingut en el passat Campionat Europeu Compartir

Arxius relacionats