Nota de premsa

L'Hospital de Gandia reforça la humanització en l'UCI i habilita una habitació per a l'acompanyament en el dol
12/08/2019
L"Hospital de Gandia reforça la humanització en l"UCI i habilita una habitació per a l"acompanyament en el dol

- L'àrea ha implantat altres mesures per a facilitar l'estada dels usuaris com la flexibilització d'horaris i l'ús de mòbil
- El servei permet que la mare que acaba de donar a llum i està ingressada en la unitat mantinga el contacte pell amb pell amb el nounatLa Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Francesc de Borja de Gandia continua incorporant mesures humanitzadores per a millorar l'estada dels pacients.

Una d'aquestes mesures és la disposició d'una habitació individual separada de la resta dels llits per a l'acompanyament en el dol, així com per a aquells pacients que esperen que se'ls implante el marcapassos, de manera que en aquest temps previ a la intervenció puguen estar amb els seus familiars.

A més, s'ha habilitat una entrada alternativa a la sala per a familiars i acompanyants a fi d'evitar que passen per davant d'altres pacients en estat més crític.

Una altra de les mesures és la possibilitat que les mares que acaben de donar a llum i que, per complicacions en el part, hagen ingressat en l'UCI, puguen mantindre el contacte amb el bebé, sempre que no hi haja cap impediment de tipus clínic.

Això no només és positiu per al bebé, sinó que, a més, redueix l'estrés i l'ansietat de la mare, la qual cosa afavoreix la seua recuperació.

De la mateixa manera, l'hospital ha instal·lat en aquesta àrea cortines per a separar els llits a fi de preservar la intimitat dels pacients. La cortina, juntament amb la instal·lació de rellotges, eren algunes de les peticions que tant els pacients mateixos i els seus acompanyants com els professionals de l'UCI demanaven.

Una altra de les mesures d'humanització és la flexibilització de l'horari de visita de familiars. A pesar que es manté l'horari fix habitual, de 7.30 a 8, de 13 a 14 i de 19.30 a 20.30 hores, hi ha la possibilitat de permetre la visita fora de l'horari en cas que no siga possible ajustar-se a aquest.

Quan un pacient ingressa en l'UCI, els seus familiars reben un fullet informatiu amb indicacions i recomanacions per a un funcionament correcte de la sala.

En el fullet també es recorda que, si l'estat del malalt ho permet, pot disposar de llibres, revistes o d'una ràdio amb auriculars, així com altres estris de neteja personal.

En cas que el pacient, pel seu estat de salut, no puga comunicar-se verbalment amb els professionals sanitaris, hi ha a la seua disposició cartells en diversos idiomes que indiquen, per mitjà d'una o dues paraules i un dibuix o símbol corresponent les possibles necessitats del pacient en aquest moment: fam, set, neteja, necessitats fisiològiques, etc.

L'ús del telèfon mòbil per part de pacients i familiars també s'ha flexibilitzat i es permet en determinades ocasions, sempre que no interrompa el treball dels sanitaris ni moleste a la resta d'usuaris.

El servei de Medicina Intensiva continuarà adoptant mesures per a continuar avançant en la humanització de l'àrea en benefici dels pacients, els acompanyants i el personal sanitari.

Compartir L"Hospital de Gandia reforça la humanització en l"UCI i habilita una habitació per a l"acompanyament en el dol Compartir L"Hospital de Gandia reforça la humanització en l"UCI i habilita una habitació per a l"acompanyament en el dol Compartir L"Hospital de Gandia reforça la humanització en l"UCI i habilita una habitació per a l"acompanyament en el dol Compartir L"Hospital de Gandia reforça la humanització en l"UCI i habilita una habitació per a l"acompanyament en el dol Compartir

Arxius relacionats