Nota de premsa

Bravo tornarà a reclamar al Govern d'Espanya la creació d'un nou jutjat de primera instància per a Dénia
13/08/2019
Bravo tornarà a reclamar al Govern d"Espanya la creació d"un nou jutjat de primera instància per a Dénia

- La consellera anuncia una inversió de 340.000 euros per a la renovació integral dels sistemes de climatització i il·luminació de la seu judicial de la capital de la Marina Alta


La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que el seu departament tornarà a reclamar al Ministeri de Justícia la creació d'un jutjat de primera instància per a Dénia. Aquest òrgan judicial serà el número 6 del partit judicial de la capital de la Marina Alta.

Gabriela Bravo ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de la seu judicial acompanyada per la degana dels jutjats de Dénia, María Luisa Fayos, a qui ha informat que durant el primer trimestre de 2020 començaran els treballs per a la renovació integral dels sistemes de climatització i il·luminació del Palau de Justícia de la plaça de Jaume I de la localitat. Aquests projectes suposaran una inversió de 340.000 euros, dels quals 250.000 es destinaran a la climatització, i els altres 90.000, a la substitució de totes les instal·lacions d'il·luminació.

Segons ha explicat la consellera Bravo, la creació del jutjat de primera instància número 6 de Dénia "és una necessitat que no es pot ajornar durant més temps i, per això, tornarem a reclamar-lo al Ministeri de Justícia, ja que la càrrega de treball d'aquesta seu judicial, especialment en la jurisdicció civil, justifica plenament aquesta sol·licitud".

Per a Bravo, "de la mateixa manera que, des de la Conselleria de Justícia, ja hem reclamat la creació d'aquest jutjat en dues ocasions, ho farem una tercera i totes les que calguen fins que siga una realitat".

En aquest sentit, Bravo ha recordat que la creació d'aquest òrgan judicial va ser aprovada en 2011, però la constitució d'aquest va quedar sense efecte perquè la Generalitat -llavors sota la responsabilitat del Partit Popular- va renunciar a posar-lo en marxa.

A més, Bravo ha assegurat que aquesta petició d'un nou jutjat "està compartida amb el Tribunal Superior de Justícia" perquè "de les quasi 170.000 persones que han de ser ateses per aquest jutjat, el 40 per cent són estrangers, amb la complexitat que això comporta i molt especialment en la jurisdicció civil".

La consellera de Justícia, a més, ha assenyalat que l'edifici de la plaça de Jaume I "està preparat per a albergar un altre jutjat, el qual estaria plenament operatiu en molt poc temps, com ja hem demostrat aquest mateix any". En aquest sentit, Bravo ha explicat que la Conselleria de Justícia només ha necessitat entre cinc i huit mesos per a posar en marxa els últims nou òrgans judicials aprovats pel Ministeri de Justícia el mes d'abril passat.

Així, el pròxim 30 de setembre entraran en servei el Jutjat Degà Exclusiu d'Alacant i el Penal número 19 de València, així com la plaça de magistrat per a l'Audiència Provincial d'Alacant amb seu a Elx. El 30 d'octubre serà el torn del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Sagunt i el Penal 4 d'Elx. Així mateix, el 30 de novembre estarà operatiu el Jutjat de Primera Instància número 6 de Gandia i, finalment, el 30 de desembre serà el torn del Jutjat de Primera Instància número 29 de València, el de Primera Instància número 14 d'Alacant i el de Primera Instància número 5 de Torrevieja.

Pel que fa a les instal·lacions de la seu judicial de Dénia, Bravo ha destacat que, durant l'últim any, "s'han dut a terme les actuacions més urgents, com la reparació d'algunes deficiències en banys i altres dependències i l'adequació de l'accés subterrani. També s'ha procedit a la renovació completa de les càmeres i sistemes de seguretat i vigilància contra robatoris, incendis i intrusió, així com la connexió de tots aquests dispositius amb el Centre de Control de València". Aquestes actuacions han suposat una inversió de 37.597 euros.

No obstant això, segons ha explicat la consellera de Justícia, "l'any que ve s'escometran els grans projectes per a la millora d'aquesta seu judicial no només amb la renovació dels sistemes de climatització i il·luminació, sinó que també s'aprofitarà per a la reparació integral de patologies constructives menors, com ara fissures, clevills i humitats que té l'edifici, així com l'habilitació dels despatxos del Gabinet Psicosocial.

"En definitiva, l'any que ve escometrem tota una sèrie de projectes perquè els ciutadans i ciutadanes del partit judicial de Dénia tinguen els jutjats que es mereixen, amb la planta que requereixen i els serveis que necessiten, ja que si durant la legislatura anterior vam dur a terme el que era urgent, ara realitzarem el que és irreversible", ha conclòs Gabriela Bravo.

Visita a la central de la Policia Local de Dénia

Posteriorment, la consellera, en qualitat de responsable autonòmica d'Interior, ha visitat la central de la Policia Local de Dénia, acompanyada de l'alcalde de la localitat, Vicente Grimalt.

Compartir Bravo tornarà a reclamar al Govern d"Espanya la creació d"un nou jutjat de primera instància per a Dénia Compartir Bravo tornarà a reclamar al Govern d"Espanya la creació d"un nou jutjat de primera instància per a Dénia Compartir Bravo tornarà a reclamar al Govern d"Espanya la creació d"un nou jutjat de primera instància per a Dénia Compartir Bravo tornarà a reclamar al Govern d"Espanya la creació d"un nou jutjat de primera instància per a Dénia Compartir

Arxius relacionats