Nota de premsa

La Generalitat i la Diputació d'Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d'interés comú
03/09/2019
La Generalitat i la Diputació d"Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d"interés comú

- El president de la Generalitat ha traslladat a Carlos Mazón que impulsarà una iniciativa legislativa per a consolidar el Fons de Cooperació Municipal en favor de tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència, al Palau de la Generalitat, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón. Una reunió en la qual s'ha acordat la creació d'una comissió mixta per a abordar assumptes d'interés comú per a les dues institucions.

Aquesta comissió, que tindrà caràcter permanent, serà un fòrum en què les dues institucions podran treballar en aspectes que competisquen a les dues. La comissió mixta tindrà un caràcter transversal, ja que abordarà les línies de treball de les diverses conselleries.

Durant la trobada, el president de la Generalitat ha traslladat a Mazón que impulsarà una iniciativa legislativa que permeta atorgar rang de llei al Fons de Cooperació Municipal, a fi de consolidar aquest mecanisme de finançament de l'Administració local per a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i garantir-ne la concessió amb criteris objectius.

La iniciativa legislativa regularà la participació de l'Administració autonòmica i de la provincial per a millorar el finançament dels ajuntaments. El president de la Generalitat ha avançat al titular de la Diputació alacantina que li traslladarà el contingut de la norma abans d'iniciar-ne la tramitació.

La reunió que ha tingut lloc aquest dimarts entre el president i Mazón s'emmarca en la ronda de contactes que el cap del Consell manté aquests dies amb els dirigents de les tres corporacions provincials.

Aquest dilluns, Puig va rebre al Palau el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, mentre que aquest dimecres es reunirà amb el president de la Diputació de Castelló, José Martí.

Compartir La Generalitat i la Diputació d"Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d"interés comú Compartir La Generalitat i la Diputació d"Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d"interés comú Compartir La Generalitat i la Diputació d"Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d"interés comú Compartir La Generalitat i la Diputació d"Alacant crearan una comissió mixta per a abordar assumptes d"interés comú Compartir

Arxius relacionats