Nota de premsa

L'Hospital General de València s'acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista
10/09/2019
L"Hospital General de València s"acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista

- Aquesta certificació de la Societat Espanyola de Cardiologia acredita el compliment d'uns alts estàndards de formació i qualitat de la Unitat d'Arítmies
- Permet formar cardiòlegs que han acabat la residència en electrofisiòlegsLa Unitat d'Arítmies de l'Hospital General de València ha sigut acreditada per la Societat Espanyola de Cardiologia com a Centre de Formació Específica i Excel·lència per a la Pràctica d'Electrofisiologia Cardíaca Intervencionista.

Aquesta certificació acredita el compliment d'uns alts estàndards de formació, qualificació i qualitat per a la pràctica de l'electrofisiologia cardíaca intervencionista i, al mateix temps, permet iniciar un programa de formació per a formar cardiòlegs que han acabat la seua residència en electrofisiòlegs.

Tal com ha explicat el responsable de la Unitat d'Arítmies, Aurelio Quesada, per a obtindre aquesta acreditació és necessari que la Unitat d'Arítmies estiga a càrrec d'un mínim de dos electrofisiòlegs acreditats i pertànyer a un servei de cardiologia amb docència MIR.

"Altres requisits que exigeix aquesta acreditació és que el volum de treball ha de superar uns valors mínims que garantisquen un grau d'experiència alt, que són 150 ablacions de taquicàrdia a l'any. A més, s'han de poder tractar tots els tipus d'arítmies, incloent-hi l'ablació de l'arítmia més prevalent i complexa de totes: la fibril·lació auricular", hi ha afegit Quesada.

A més, impartir aquesta formació permetrà dotar un cardiòleg, de manera progressiva i tutelada, de tots els coneixements i habilitats que es requereixen per a abordar l'estudi i el tractament de les arítmies.

Així doncs, amb aquesta formació de dos anys el professional serà capaç de dur a terme estudis electrofisiològics de manera autònoma, implantar marcapassos i desfibril·ladors i dominar les tècniques d'ablació, tant de crioablació com radiofreqüència.

"La nostra idea és iniciar el programa oferint una plaça de formació a l'any, perquè un cardiòleg puga obtindre una formació completa i amb àmplia experiència. Quan disposem d'un segon laboratori podrem augmentar a dues o tres el nombre de places", ha explicat Quesada.

Aquest programa permetrà augmentar i consolidar l'activitat assistencial i científica de la Unitat d'Arítmies i posicionar l'Hospital General de València en un grup molt seleccionat de centres nacionals i europeus.

Dins d'aquest grup també es troben les unitats d'arítmies de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, de l'Hospital Clínic Universitari de València, de l'Hospital General Universitari d'Alacant, de l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant i de l'Hospital General Universitari de Castelló, que també han sigut acreditats per la Societat Espanyola de Cardiologia.

Compartir L"Hospital General de València s"acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista Compartir L"Hospital General de València s"acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista Compartir L"Hospital General de València s"acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista Compartir L"Hospital General de València s"acredita com a centre de formació per a electrofisiologia cardíaca intervencionista Compartir

Arxius relacionats