Nota de premsa

Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional en el canvi de model productiu i aposta per més connexió amb el teixit empresarial
25/09/2019
Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional en el canv...

- El president ha participat en l'obertura del curs de Formació Professional a Elx, amb la presència de la reina Letizia
- Subratlla el paper de l'FP Dual i el nexe de l'FP reglada amb la Formació Ocupacional

Elche.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de la Formació Professional, que ha considerat "fonamental" per al canvi de model productiu, i ha manifestat que s'ha de reforçar la connexió dels centres d'FP amb el teixit empresarial per a fomentar l'ocupació jove.

Així ho ha afirmat després de la presentació de l'inici de curs de Formació Professional Dual a l'IES Severo Ochoa d'Elx, que ha presidit sa majestat la reina Letizia i a la que ha assistit el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

"Des de la Generalitat pensem que la Formació Professional ha de tindre un ímpetu especial en el que ha de ser la transformació del nostre model econòmic, i ens agradaria que aquesta fora la legislatura de l'FP.", ha considerat Puig, que ha afirmat que "en aquests moments, aquesta modalitat educativa ja no està en qüestió, com en altres moments".

Per això, ha reivindicat la necessitat de "més dotacions, més infraestructures i més vinculació entre el teixit empresarial i la Formació Professional", motiu pel qual ha subratllat la tasca de l'FP Dual.

"Per mitjà de l'FP Dual valenciana, que té alguns accents diferents, anem a fer-ho possible i a intentar que aquest 30 % de joves que encara no té ocupació la tinga", ha afirmat.

L'ocupació juvenil, ha dit, és el gran objectiu. "Durant l'anterior legislatura vam aconseguir rebaixar més de 20 punts la desocupació juvenil, però hui encara hi ha un 30 % de joves que no té ocupació", ha considerat.
El cap del Consell s'ha referit també a la Formació Ocupacional i ha apostat per treballar "perquè hi haja una millor connexió d'aquesta amb l'FP reglada".

"Hem de ser capaços de ser més eficients en l'aprofitament de tots els recursos i, sobretot, el que necessitem és una vinculació entre empresa, Generalitat i Formació Professional", ha declarat.

Així mateix, el president ha assegurat que "hi ha molts punts en comú entre el que s'està plantejant des de la comunitat educativa i el que s'està plantejant des de la Generalitat".

"Nosaltres volem apostar per una major flexibilitat, perquè el canvi que s'està produint en el model productiu és d'una dimensió extraordinària i no podem obviar aquesta qüestió", ha afegit.

En aquesta línia, també s'ha referit com una qüestió "fonamental" al fet de "fonamentar l'autonomia dels centres perquè tinguen capacitat d'autogestionar-se en gran mesura", així com "a l'ancoratge al territori, perquè les ciutats i les comarques tinguen una presència clara també en les empreses i el que ha de ser la mateixa realització efectiva dels estudis de Formació Professional".

"Per tant, que el Ministeri i, en definitiva, el Govern hagen apostat per inaugurar el curs a Elx és fonamental, perquè també reconeixen que l'educació valenciana està en un bon moment", ha manifestat Puig.

A més, ha agraït el treball dels professionals dels centres de Formació Professional que, ha conclòs, treballen "ensenyant la vida, valors, capacitacions i innovació".

Compartir Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional ... Compartir Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional ... Compartir Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional ... Compartir Ximo Puig destaca la importància de la Formació Professional ... Compartir