Nota de premsa

Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és una 'lluita justa' que mereix el compromís de tota la societat
02/10/2019
Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és una "lluit...

- El president ha assistit a la inauguració de les primeres jornades 'Les rutes de la Seda i la dona en les cultures del Mediterrani'

Alacant.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el combat per la igualtat de gènere és una lluita "justa" que mereix el compromís de tota la societat.

Així s'ha manifestat durant l'obertura de les primeres jornades 'Les rutes de la Seda i la dona en les cultures del Mediterrani', impulsades pel Fòrum Pensament i Acció.

En l'acte, que ha tingut lloc en la Casa Mediterráneo d'Alacant, el president ha destacat la importància d'aquest fòrum perquè "se centra en el paper de les dones com a educadores i transmissores de valors a les noves generacions i en el seu indispensable protagonisme en una nova governança mundial basada en el multilateralisme democràtic".

Puig ha afirmat que "la ruta de la Seda, que hui ens serveix d'inspiració per a parlar de la necessitat de la comunicació entre pobles i cultures, va ser en segles passats un camí pel qual fluïa el comerç, però també el coneixement".

Per aquest motiu, el cap de l'Executiu valencià ha indicat que fòrums com el que les lluites i anhels en favor d'una societat més justa són "compartits en molts altres llocs del món".

En aquest sentit, el president del Consell considera que aquestes aliances són necessàries "enfront del fanatisme i el dogmatisme que alcen noves fronteres, bloquegen els intercanvis i restringeixen les llibertats i els drets fonamentals".

Fent referència a això, Puig ha afirmat que la Comunitat Valenciana, per interés estratègic i per convicció política, "vol ser un espai d'igualtat i inclusivitat".

Dia de la Comunitat Valenciana

El pròxim 9 d'octubre "celebrarem la festa en la qual afirmem que som un poble amb identitat pròpia. Es tracta d'una identitat forjada en el passat però disposada a evolucionar, sempre en contacte amb un món global i interconnectat", ha indicat. Per això, el Dia de la Comunitat Valenciana és també "una crida a aprofundir en aquests valors imprescindibles per a garantir la cohesió social i la pau.

El titular del Consell ha aprofitat l'acte per a honrar la memòria de Carmen Alborch perquè fa un any, el 9 d'octubre, "ens va llançar el repte d'aconseguir que el feminisme siga declarat patrimoni immaterial de la humanitat".

Per aquest motiu, Puig ha incidit en el fet que aquest fòrum -emmarcat en la ruta de la Seda com a projecte de la Unesco- "és el més adequat perquè els transmeta el desig i la inspiració de Carmen".

"Es tracta d'una idea que és, alhora, una crida per a prosseguir en la lluita, però també per a aprofundir en els llaços que ens uneixen i que ens fan iguals a homes i dones, d'una riba i d'una altra, de qualsevol riba de qualsevol mar del món", ha conclòs el president.

Compartir Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és ... Compartir Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és ... Compartir Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és ... Compartir Ximo Puig destaca que el combat per la igualtat de gènere és ... Compartir

Arxius relacionats