Nota de premsa

La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d'edificis públics de valor patrimonial
14/10/2019
La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d"edificis públics de valor patrimonial

- El projecte 'BEEP' el realitzarà a Espanya l'Institut Valencià de l'Edificació
- L'objectiu d'aquest és promoure la rehabilitació energètica a través de la metodologia BIMEls pròxims 15 i 16 d'octubre tindrà lloc a Roma la reunió de llançament del projecte europeu 'BEEP', en què participa la Generalitat a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). Referent a això, el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat "el paper de lideratge de la Generalitat en un projecte tan innovador pilotat per l'IVE i enfocat a la rehabilitació energètica d'edificis públics de valor patrimonial".

El resultat principal del projecte, aplicant el modelatge d'informació de construcció BIM ('Building Information Modeling'), consisteix a proporcionar a les administracions públiques una metodologia innovadora, que es provarà prèviament en diferents edificis pilot localitzats a Itàlia, Xipre, el Líban, Egipte, Palestina, Jordània i Espanya.

En el cas d'Espanya, el projecte es durà a terme per l'Institut Valencià de l'Edificació. Així mateix, s'analitzarà el possible finançament amb fons privats a través de 'Contractes de rendiment energètic'.

El consorci del projecte està liderat per l'Institut de Ciències del Patrimoni Cultural del Consell Nacional d'Investigació d'Itàlia i altres set socis de sis països: Royal Scientific Society (RSS) de Jordània, Minnucci Associati d'Itàlia, The Cyprus Institute de Xipre, Centre per a la Preservació del Patrimoni Cultural (CCHP) de Palestina, Centre Libanés per a la Conservació de l'Energia (LCEC) del Líban, Universitat de Ciència i Tecnologia Egipte-el Japó E-JUST d'Egipte i, per part d'Espanya, l'Institut Valencià de l'Edificació.
El projecte 'BEEP' finalitzarà a l'agost de 2022 i té un pressupost total d'1.934.184,51 euros, dels quals 1.740.766,06 euros (90 %) estan finançats per la UE, a través del Programa ENI CBC Med.

Compartir La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d"edificis públics de valor patrimonial Compartir La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d"edificis públics de valor patrimonial Compartir La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d"edificis públics de valor patrimonial Compartir La Generalitat participa en el projecte europeu per a la rehabilitació energètica d"edificis públics de valor patrimonial Compartir

Arxius relacionats