Nota de premsa

La Vicepresidència Segona advoca per evitar nous impactes ambientals negatius a la zona del Port d'Alacant
18/10/2019

- Trobada amb la 'Plataforma per un port sostenible' davant de la instal·lació de macrodepòsits al recinte portuari


La directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Àngela Ballester, s'ha reunit a Alacant amb representants de la 'Plataforma per un port sostenible' per a conéixer la seua postura i opinió davant de la instal·lació de sis macrodepòsits de combustible al recinte portuari de la capital alacantina. La instal·lació es troba en espera de llicència municipal per a la seua construcció.

La plataforma, que agrupa diferents col·lectius socials de la ciutat d'Alacant, com ara associacions de veïns, sanitàries, educatives i grups ecologistes, s'oposa als macrodepòsits per considerar perillosa la seua proximitat als habitatges i a zones protegides de valor ecològic.

Així mateix, reclamen a l'Administració la validesa del conveni subscrit l'any 1995 entre les diferents administracions pel qual es va aconseguir en aquell moment traure els depòsits de combustible que albergava el port.

Ballester ha explicat als membres de la plataforma que la instal·lació dels macrodepòsits de combustible "signifiquen una iniciativa contradictòria amb la declaració recent d'emergència climàtica aprovada fa unes setmanes pel Govern Valencià". En aquest sentit, hi ha afegit que cal buscar totes les vies possibles per a evitar generar nous impactes ambientals negatius.

També s'ha referit a la realitat climàtica actual que empitjora acceleradament per culpa de l'acció humana i "això té la part positiva de ser un activador de canvi en el model d'iniciatives productives".

De la mateixa manera, ha assegurat que "tenim l'oportunitat de fer les coses d'una altra manera, de manera que podem crear molts llocs de treball i, alhora, millorar la nostra qualitat de vida".


Ballester ha garantit "el màxim rigor i atenció de la Generalitat en el seguiment del procés" i ha agraït a la plataforma el seu treball "en benefici de la salut i la seguretat de les persones i, en definitiva, a favor de l'interés general de les persones i de la ciutat d'Alacant".

Compartir La Vicepresidència Segona advoca per evitar nous impactes ambientals negatius a la zona del Port d"Alacant Compartir La Vicepresidència Segona advoca per evitar nous impactes ambientals negatius a la zona del Port d"Alacant Compartir La Vicepresidència Segona advoca per evitar nous impactes ambientals negatius a la zona del Port d"Alacant Compartir La Vicepresidència Segona advoca per evitar nous impactes ambientals negatius a la zona del Port d"Alacant Compartir