Nota de premsa

L'IVAJ difon per la Comunitat la xarxa 'Reconoce' per a l'acreditació de les competències del voluntariat
21/10/2019
L"IVAJ difon per la Comunitat la xarxa "Reconoce" per a l"acreditació d...

- Castelló acull el dimecres 23 d'octubre la jornada 'Reconoce' per a representants d'entitats socials i locals
- A València i Alacant s'han desenvolupat sengles sessions amb l'objectiu de posar en valor l'acció voluntàriaL'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la xarxa 'Reconoce' han promogut tres accions formatives d'acreditació per a personal tècnic de joventut i entitats de voluntariat que culminen dimecres 23 d'octubre a Castelló, a la Casa dels Caragols.

L'objectiu de la xarxa 'Reconoce' és posar en valor les competències que les persones joves adquireixen a través del voluntariat i que poden suposar un avantatge competitiu en l'entorn laboral.

'Reconoce' és una eina en línia d'acreditació de competències adquirides a través de l'acció voluntària, dirigida tant a les persones voluntàries com a les entitats i les empreses compromeses amb el voluntariat.

Amb la sessió formativa de Castelló, fruit de la col·laboració entre l'IVAJ i 'Reconoce', es tanca el cicle sobre el reconeixement de competències de voluntariat iniciat al març a València, al qual van acudir 35 associacions i centres juvenils, entitats de voluntariat, mancomunitats i ajuntaments i que la setmana passada es va desenvolupar a Alacant, també amb un nivell elevat de participació.

La xarxa 'Reconoce' estableix els mecanismes perquè les mateixes entitats puguen obtindre una acreditació oficial per a les persones voluntàries. Des de 2012 s'ha instat la Unió Europea a la validació de l'aprenentatge no formal i informal, a través de sistemes d'acreditació i reconeixement.

El projecte 'Reconoce' està impulsat per la Federació de Centres Juvenils Don Bosco, la Federació de Scouts-Exploradors d'Espanya (ASDE) i la federació Didania, i consisteix en un procediment gratuït, telemàtic i permanent d'acreditació de les competències del voluntariat consensuat amb les comunitats autònomes i l'Injuve, l'objectiu del qual és incrementar les possibilitats d'accedir a una ocupació.

Més informació en: consultar ací.

Compartir L"IVAJ difon per la Comunitat la xarxa "Reconoce" per a l"acr... Compartir L"IVAJ difon per la Comunitat la xarxa "Reconoce" per a l"acr... Compartir L"IVAJ difon per la Comunitat la xarxa "Reconoce" per a l"acr... Compartir L"IVAJ difon per la Comunitat la xarxa "Reconoce" per a l"acr... Compartir

Arxius relacionats