Nota de premsa

El CEAM presenta el projecte 'Imagina' vinculat a l'Estratègia valenciana de canvi climàtic
23/10/2019
El CEAM presenta el projecte "Imagina" vinculat a l"Estratègia valenciana de canvi climàtic

- Paula Tuzón destaca la necessitat de potenciar la investigació científica per a lluitar contra el canvi climàtic
- El projecte preveu el 25% de les mesures de mitigació i adaptació de l'Estratègia valenciana de canvi climàtic i energiaEl Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) ha presentat el projecte 'Imagina' (Impactes del canvi global a la conca Mediterrani occidental: metereologia, contaminació atmosfèrica, ecosistemes forestals), que està finançat pel projecte 'Prometeu' de la Generalitat Valenciana i destinat per a grups d'investigació d'excel·lència.

La presentació d''Imagina' ha tingut la presència de la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, que ha pogut conéixer de primera mà tots els punts i els detalls d'aquest projecte, així com el caràcter marcat que té en el coneixement interdisciplinari de diversos processos d'alt impacte del canvi global que afectaran, especialment, la Comunitat Valenciana.

Paula Tuzón ha destacat que el projecte aborda "directament el 25 % de les mesures de mitigació i adaptació de l'Estratègia valenciana de canvi climàtic i energia, que inclou mesures en I+D+i, i que engloba aspectes relacionats amb la salut, la resposta a emergències i a la nostra pròpia biodiversitat".

La secretària autonòmica també ha volgut destacar el treball del CEAM i "la importància de potenciar la investigació científica en els temes relacionats amb el canvi climàtic a fi d'obtindre una millor informació que contribuïsca a l'elaboració de polítiques i mesures de mitigació i d'adaptació".

A la presentació d'aquest projecte també han assistit els directors generals de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, Celsa Monrós i Antonio García, a més de la directora del CEAM, Dora Cabrera.

Durant l'acte de presentació d''Imagina' també s'ha posat de manifest la necessitat d'aprofundir i millorar en el coneixement sobre el comportament d'altres contaminants atmosfèrics sobre els quals pot haver-hi una capacitat més alta de gestió, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, amb incidència especial en la salut humana i la vegetació.

En el desenvolupament d'aquest acte en què ha participat la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el CEAM, s'han reforçat els marcs de col·laboració i participació del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani respecte a investigacions o projectes futurs, a més de subratllar la importància i la conveniència de participar en iniciatives internacionals; com la xarxa ICOS de mesura de gasos d'efecte d'hivernacle o ACTRIS de mesures de gasos traça, núvols i aerosols.

L'objectiu principal, en el qual han coincidit les dues parts, "consisteix a disposar de la millor informació per a l'elaboració de mesures correctores o adaptatives", ha subratllat Paula Tuzón.

Compartir El CEAM presenta el projecte "Imagina" vinculat a l"Estratègia valenciana de canvi climàtic Compartir El CEAM presenta el projecte "Imagina" vinculat a l"Estratègia valenciana de canvi climàtic Compartir El CEAM presenta el projecte "Imagina" vinculat a l"Estratègia valenciana de canvi climàtic Compartir El CEAM presenta el projecte "Imagina" vinculat a l"Estratègia valenciana de canvi climàtic Compartir

Arxius relacionats