Nota de premsa

Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària de l'assagador de la Garrofera perquè siga una carretera autonòmica
28/10/2019
Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària de l"assa...

- El president ha destacat la col·laboració entre les administracions públiques per a "desembossar" un problema de dècades

València.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat assumirà la via pecuària de l'Assagador de la Garrofera, situat entre Olocau i Marines, amb l'objectiu d'ampliar i millorar aquesta carretera.

Així ho ha explicat el titular del Consell, després de signar un protocol de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i els ajuntaments de Marines i Olocau per a la regularització d'aquesta via protegida.

Amb la signatura d'aquest protocol, ha explicat el president, s'inicia el procés perquè "d'ací a uns mesos" estiga en marxa el projecte per a convertir aquesta via de 4 metres d'amplària, per la qual circulen vehicles pesants, "en una carretera normal".

"Aquesta és una vereda que té unes connotacions determinades d'un temps que ja va passar, en el qual la transhumància i un altre tipus de vida vinculada a la ramaderia era fonamental", ha afirmat el president.

Així, el cap del Consell ha explicat que es delimitarà el camí perquè "deixe de ser una via pecuària", ja que en l'actualitat és "una carretera per la qual passen milers de vehicles cada dia" i en la qual s'han produït diversos accidents greus en les últimes dècades, així com "problemes quotidians vinculats a la seguretat viària i la mobilitat".

Per això, el president, que ha destacat la necessitat "d'adaptar i actualitzar els usos del territori i de posar-hi les infraestructures necessàries", ha explicat que la Generalitat assumirà com a carretera autonòmica aquesta calçada entre la base militar General Almirante i els accessos al municipi de Marines.

"Anem a fer-ho gràcies a la col·laboració de totes les institucions", ha subratllat Puig, que ha destacat la necessitat de "cooperar i col·laborar" entre totes les administracions públiques per a "desembossar aquesta situació". En aquest sentit, la Diputació de València assumirà les obres necessàries per al canvi de naturalesa d'aquesta via.

A l'acte de la signatura del protocol i a la reunió prèvia han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; l'alcaldessa de Marines, Dolores Celda; l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, i el comandant militar de València i Castelló, Miguel Ángel Guill García.

Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària... Compartir Ximo Puig anuncia que la Generalitat assumirà la via pecuària... Compartir

Arxius relacionats