Nota de premsa

La Conselleria d'Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l'Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l'habitatge públic
31/10/2019
La Conselleria d"Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l"Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l"habitatge públic

- El director general d'EVha es reuneix amb representants de cada municipi


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), s'ha reunit amb els ajuntaments de l'Olleria, Alfara del Patriarca i Petrer per a analitzar la situació de l'habitatge públic en aquests municipis.

En la trobada amb l'Olleria, el director general d'EVha, Alberto Aznar, ha anunciat a l'alcalde de la localitat, Ramón Vidal, que la Generalitat té prevista la reparació de diversos habitatges públics. Una vegada finalitzats els treballs, s'adjudicaran en règim de lloguer social a les persones amb més necessitats habitacionals del municipi.

La Conselleria gestiona a l'Olleria 20 habitatges que formen part del parc públic d'habitatges de la Generalitat, amb lloguers socials ajustats a la situació socioeconòmica dels seus residents.

Pel que fa a la reunió mantinguda amb l'Ajuntament d'Alfara del Patriarca, l'alcalde Llorenç Rodado i el regidor de Foment i Urbanisme, Julio Berga, han traslladat la necessitat de construir habitatges assequibles en aquesta localitat de l'Horta.

Entre les fórmules analitzades pel consistori es troba la cessió de sòl municipal per a crear nous habitatges. Per aquest motiu s'han interessat pel concurs de la Generalitat de cessió de sòl públic cooperatives sense ànim de lucre per a construir habitatges en lloguer assequible.

Un concurs que podria servir de model a l'Ajuntament d'Alfara del Patriarca per a oferir sòl municipal i impulsar la creació d'habitatges públics amb preus ajustats a las realitats de cada família i així donar resposta a les necessitats dels veïns.

Finalment, el director general d'EVha s'ha reunit amb el regidor d'Urbanisme de Petrer, Fernando Portillo, i la regidora d'Igualtat i Inclusió Social, Ana Tortosa. Durant la trobada s'ha analitzat la situació i les necessitats del manteniment del parc públic que la Conselleria gestiona en aquest municipi i que està format per 148 habitatges.

Després de les reunions, el director general d'EVha ha destacat "la importància que té conéixer de primera mà les necessitats en matèria d'habitatge públic de cada ajuntament, ja que aquests coneixen les realitats dels seus veïns i veïnes".

Una coordinació entre administracions "fonamental per a donar una resposta més efectiva en matèria d'habitatge i afavorir la inclusió de les persones més vulnerables".

Compartir La Conselleria d"Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l"Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l"habitatge públic Compartir La Conselleria d"Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l"Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l"habitatge públic Compartir La Conselleria d"Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l"Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l"habitatge públic Compartir La Conselleria d"Habitatge es reuneix amb els ajuntaments de l"Olleria, Alfara i Petrer per a analitzar la situació de l"habitatge públic Compartir

Arxius relacionats