Nota de premsa

Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica
31/10/2019

- Els i les pacients podran retirar medicaments quan els necessiten sense estar pendents del calendari; no té caducitat dins del període de vigència del tractament
- El nou model augmenta l'eficiència de la prescripció de medicaments i afavoreix l'autonomia de pacientsLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha introduït novetats en el sistema de dispensació de medicaments, en què la recepta que es genera quan es fa una prescripció no té caducitat dins del període de vigència del tractament. Els usuaris i usuàries podran retirar envasos sense estar pendents de les dates del calendari, simplement acudiran a retirar?los quan els necessiten.

El nou sistema de recepta electrònica augmentarà l'eficiència del servei, afavorirà l'autonomia del pacient i millorarà l'experiència dels usuaris i usuàries amb la prescripció de medicaments.

El tractament tindrà la durada que determine el prescriptor i durant aquest temps el pacient podrà retirar la medicació de la farmàcia. D'aquesta manera, ja no estarà obligat per la planificació calendaritzada amb data de caducitat ni tindrà la penalització per la cancel·lació del tractament en cas de no retirar més de tres receptes consecutives.

Aquests canvis dotaran de més autonomia els i les pacients, n'afavoriran la pròpia gestió i la corresponsabilitat en matèria de farmàcia. També descongestionarà els serveis d'atenció primària, ja que els usuaris no hi hauran de tornar a sol·licitar una nova recepta. D'aquesta manera, s'afavoreix i es facilita l'accés als medicaments de la ciutadania. Amb aquests canvis no es veuran obligats a retirar-los per qüestió d'agenda, sinó quan els necessiten.

App '+Salut' recull les millores

L'aplicació '+Salut' de la Conselleria de Sanitat també recollirà aquesta actualització i permetrà tindre emmagatzemades les receptes i retirar medicaments quan els necessite el pacient. En l'aplicació desapareix l'opció 'Calendari', que recordava la data en què s'havia d'acudir a la farmàcia obligatòriament a retirar els medicaments, i se substitueix per la de 'Dispensacions'.

En la nova actualització es podrà consultar tant la data de l'última dispensació com la disponibilitat per a poder retirar un medicament en l'oficina de farmàcia. Amb aquestes millores s'espera augmentar encara més la funcionalitat de l'aplicació i que arribe a més usuaris. El mes de setembre de 2019 va aconseguir superar ja el mig milió de descàrregues.

En l'enllaç següent apareixen totes les novetats: consultar ací

Compartir Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica Compartir Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica Compartir Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica Compartir Sanitat millora la dispensació de medicaments amb la modificació de la recepta electrònica Compartir