Nota de premsa

La Generalitat participa en les I Jornades 'Habitar és cuidar'
13/11/2019
La Generalitat participa en les I Jornades "Habitar és cuidar"

- Organitzades per la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València
- S'hi aborden nous conceptes i estratègies relacionades amb habitar un habitatgeLa Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica participa en les I Jornades 'Habitar és cuidar' que organitza la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Politècnica de València.

L'objectiu d'aquestes jornades és comprendre la realitat de la innovació en l'habitatge, conéixer les últimes iniciatives que han dut a terme en aquest camp els professionals: arquitectes, personal de l'Administració encarregat de la seua gestió i investigadors capdavanters en aquest camp.

La temàtica de la innovació en l'habitatge s'abordarà durant tres dies des del punt de vista de les noves estratègies a l'hora d'habitar, del nou concepte de domesticitat i des de la nova tipologia d'habitatge. En aquesta línia, la directora general d'Innovació Ecològica en la Construcció, Nuria Materredona, ha destacat en l'acte inaugural que, "tal com indica el nom de les jornades, l'arquitectura ha de generar espais que cuiden les persones i aquestes, al seu torn, han de cuidar aquests espais".

Les jornades que hui comencen a l'Aula Magna de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València han tractat temes com les noves domesticitats, objecte d'estudi de professionals de la matèria com Eva Gil, Atxu Amann, Serafína Amoroso i Gaia Redaelli.

Demà hi ha prevista la intervenció de la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, mentre que el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, serà l'encarregat dijous de clausurar el cicle.

Impuls a la innovació i la investigació en habitatge

La Càtedra d'Innovació en l'Habitatge naix amb la vocació d'anticipar-se a les necessitats presents en matèria d'habitatge i proposar-hi solucions per al futur, i estableix un ferm compromís amb la formació dels futurs professionals per mitjà de seminaris, jornades i tallers que persegueixen definir estratègies residencials en relació amb les necessitats de la societat.

La col·laboració entre Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb la Universitat, per mitjà de la Càtedra, segons ha subratllat Nuria Materredona, "permet promoure la investigació i la innovació en habitatge, així com potenciar la necessària transferència tecnològica entre el món acadèmic i la societat".

Compartir La Generalitat participa en les I Jornades "Habitar és cuidar" Compartir La Generalitat participa en les I Jornades "Habitar és cuidar" Compartir La Generalitat participa en les I Jornades "Habitar és cuidar" Compartir La Generalitat participa en les I Jornades "Habitar és cuidar" Compartir

Arxius relacionats