Nota de premsa

La Generalitat inverteix en els últims quatre mesos 4,8 milions d'euros en la millora del parc d'habitatges públics de la Comunitat
15/11/2019

- Actualment treballa en la reparació de 149 habitatges i en la valoració de 451 més per a la pròxima rehabilitació


La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha invertit en els primers quatre mesos de camí de la nova legislatura 4,8 milions d'euros en la millora i conservació del parc d'habitatges de la Generalitat.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que "durant aquesta legislatura volem modernitzar el parc públic d'habitatges, ampliar-lo i rehabilitar-lo" perquè a hores d'ara "té molts habitatges que és necessari reparar perquè reunisquen les condicions dignes d'habitabilitat".

Des de l'inici de la legislatura, s'han reparat un total de 78 habitatges. D'aquests, 47 corresponien a la província d'Alacant, 27 a la de Castelló i 4 a la de València. Una vegada finalitzats els treballs, s'adjudiquen en lloguer social a les persones que han sol·licitat habitatge públic i es troben amb més necessitat. Un arrendament que s'adequa a les circumstàncies concretes de la família, tenint en compte els ingressos i el nombre de membres de la unitat familiar.

En l'actualitat, la Generalitat treballa en la rehabilitació de 149 habitatges en diversos punts de la Comunitat (63 a la província de València, 45 a la d'Alacant i 41 a la de Castelló), que es posaran a disposició dels ciutadans una vegada finalitzen els treballs.

A més, té 451 immobles més en procés de valoració per a la pròxima reparació, que es distribueixen de la manera següent: 287 a la província de València, 134 a la d'Alacant i 30 a la de Castelló.

La falta d'una política activa per part d'executius anteriors, el juliol de 2015 va deixar com a herència centenars d'habitatges socials buits que no reunien les condicions per a residir-hi. Per a canviar aquesta situació, la Generalitat ha mobilitzat importants recursos econòmics i humans, i des de juliol d'enguany hi ha destinat 4,8 milions d'euros.

Regeneració urbana

La província de València ha rebut una inversió total de 3,28 milions d'euros. Una part molt important d'aquest import, concretament 1,8 milions, s'han destinat a la reparació d'habitatges i millora d'elements comuns. Els 2,7 milions restants s'han invertit en àrees de regeneració i renovació urbana (ARRU), que s'han dut a terme o estan en execució en determinats grups d'habitatge públic.

El vicepresident segon ha destacat aquest tipus d'actuacions que ajuden a "afavorir la recuperació urbana, social i, fins i tot, econòmica" dels grups en què es realitzen. Unes accions que estan dirigides a "millorar les condicions de conservació dels edificis i l'eficiència energètica; eliminar barreres arquitectòniques i, fins i tot, s'actua en els espais urbans que envolten els immobles per a crear llocs més agradables en els quals conviure".

Pel que fa a la província de Castelló, la inversió en aquest mateix període de temps ha sigut de prop d'un milió d'euros, mentre que a la d'Alacant ha ascendit a 548.541 euros.

Totes aquestes actuacions demostren que les polítiques per a atendre els col·lectius amb més necessitats per raons socials i econòmiques són una de les grans prioritats de l'actual Consell. D'ací deriva l'esforç pressupostari realitzat per a millorar la situació de l'habitatge públic a la Comunitat.

Compartir La Generalitat inverteix en els últims quatre mesos 4,8 milions d"euros en la millora del parc d"habitatges públics de la Comunitat Compartir La Generalitat inverteix en els últims quatre mesos 4,8 milions d"euros en la millora del parc d"habitatges públics de la Comunitat Compartir La Generalitat inverteix en els últims quatre mesos 4,8 milions d"euros en la millora del parc d"habitatges públics de la Comunitat Compartir La Generalitat inverteix en els últims quatre mesos 4,8 milions d"euros en la millora del parc d"habitatges públics de la Comunitat Compartir

Arxius relacionats