Nota de premsa

Ximo Puig celebra l'arribada d'un govern de progrés a Espanya que, com el valencià, situe les persones en el centre de les polítiques socials
07/01/2020
Ximo Puig celebra l"arribada d"un govern de progrés a Espanya que, com ...

- El president ha indicat que el nou govern serà un aliat de la Comunitat Valenciana per a millorar la sanitat, l'educació i la protecció social dels valencians i valencianes
- Moltes de les mesures que proposa Sánchez "connectaran amb el que s'ha fet en algunes comunitats autònomes governades pels progressistes, com ara la Comunitat Valenciana", segons Puig
- Puig ha afirmat que Sánchez serà "un president de tots i de totes" que entén que "ha de defensar la diversitat, però, al mateix temps, també la igualtat entre els espanyols"

Madrid.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat l'arribada d'un govern de progrés a Espanya que, de la mateixa manera que ha fet el Consell a la Comunitat Valenciana, situe les persones en el centre de les polítiques socials.

"És un bon moment per a la Comunitat Valenciana ara que es podran alinear polítiques progressistes amb el conjunt d'Espanya", ha afirmat Puig, el qual ha assegurat que el que és important és "atendre la realitat des d'una perspectiva moderada i tenint en compte que el més important són els ciutadans".

El president ha celebrat que "Espanya puga eixir del bloqueig al qual havia estat sotmesa i que totes les institucions funcionen a ple rendiment". A més, ha reivindicat l'exemple que suposa el Govern Valencià, que ha passat "de ser paradigma de corrupció a ser paradigma de polítiques justes, socials i avançades".

Així s'ha pronunciat als voltants del Congrés dels Diputats, on ha indicat que el nou govern serà un aliat de la Comunitat Valenciana i que atendrà les necessitats dels valencians i valencianes.

En aquest sentit, el president ha assegurat que "la complicitat" entre els dos executius permetrà millorar serveis públics, com ara la sanitat, l'educació o l'atenció a les persones majors, i generarà noves oportunitats d'ocupació a la Comunitat.

Així mateix, el president ha destacat que moltes de les mesures que proposa Sánchez "connectaran amb el que s'ha fet en algunes comunitats autònomes governades pels progressistes, com ara la Comunitat Valenciana, on s'ha posat fi al copagament farmacèutic i s'han obert unes noves expectatives per a l'educació i la sanitat pública", entre altres mesures.

D'altra banda, en acabar la sessió d'investidura, en la qual ha sigut elegit president Pedro Sánchez, el titular del Consell ha destacat la importància "d'allunyar la crispació" de la política i ha considerat "fonamental" que "hi haja un clima de convivència".

A més, Puig ha afirmat que Sánchez serà "un president de tots i de totes", que entén que "el conjunt de les comunitats autònomes és divers" i que "ha de defensar la diversitat, però, al mateix temps, també la igualtat entre els espanyols".

Compartir Ximo Puig celebra l"arribada d"un govern de progrés a Espanya... Compartir Ximo Puig celebra l"arribada d"un govern de progrés a Espanya... Compartir Ximo Puig celebra l"arribada d"un govern de progrés a Espanya... Compartir Ximo Puig celebra l"arribada d"un govern de progrés a Espanya... Compartir

Arxius relacionats